Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Naoružani i maskirani razbojnici opljačkali automat-klub na Stanovima

Autor: Suzana Bandić

31.12.2012. 23:00
Naoružani i maskirani razbojnici opljačkali automat-klub na Stanovima

Foto: PIXELL



U nedjelju oko dva sata nepoznati počinitelji su izvršili razbojstvo nad 24-godišnjom zaposlenicom automat-kluba u Ulici Hrvoja Ćustića. Odnijeli su nekoliko tisuća kuna


Dvojica maskiranih i vatrenim oružjem naoružanih razbojnika opljačkala su u nedjelju na noć automat-klub “Inter igre” na Stanovima.
“Prvi” pljačkaši osuđeni
– U nedjelju oko dva sata ujutro nepoznati počinitelji su izvršili razbojstvo nad 24-godišnjom zaposlenicom automat-kluba u Ulici Hrvoja Ćustića. Odnijeli su nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatih počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava – izvijestili su iz PU zadarske gdje od početka ove godine bilježe već 52 razbojstva, od kojih su tri fingirana.
Isti automat-klub je, podsjetimo, opljačkan u svibnju prošle godine. Počinitelji su ubrzo pronađeni, a 4. studenoga ove godine izrečene su im i nepravomoćne presude za ukupno dva razbojstva koja im je policija uspjela dokazati. Riječ je o dvojici bivših zaštitara i kick-boksača Anti Baturu (31) koji je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i deset mjeseci te Roku Keri (24), osuđenom na tri i pol godine zatvora. Po izricanju nepravomoćne presude obojica su puštena na slobodu gdje čekaju pravomoćnost.
Inter igre automat-kluba opljačkali su maskirani bijelim plahtama i vunenim kapama preko glave, nakon čega su zaposlenicima zaprijetili puškom i pištoljem te iz blagajne odnijeli 30-ak tisuća kuna.
Polovica nerazriješenih razbojstava
Na žalost, od ukupno 52 razbojstva koja su se od početka ove godine dogodila na području pod nadležnošću PU zadarske tek je oko polovine razriješenih. Posljednji uspjeh policajci su ostvarili prije tri dana kad su uhitili dvojicu 21-godišnjih Zadrana zbog sumnje da su odgovorni za pokušaj pljačke kioska na Putu Petrića od prošlog tjedna te pljačku kladionice na Voštarnici iz koje je 21-godišnji I. B. uz prijetnju pištoljem odnio desetak tisuća kuna, a njegov ga je vršnjak “huškao” da to učini.