Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Kraj godine obilježili vožnjom karića na balinjere

31.12.2016. 23:00
Kraj godine obilježili vožnjom karića na balinjere


Sam kraj stare godine u Sv. Filip i Jakovu bilo je vrlo živ i prepun adrenalina. Pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice u gornjem dijelu ovog općinskog središta, od milja zvanog “Ulica”, nakon tri ljetne prvi put su održane zimske, božićno-novogodišnje balinjere, natjecanje u vožnji drvenih karića na balinjere.
Pod motom “Zabave nikad dosta” događaj je okupio poprilično velik broj djece, roditelja i starijih mještana te svih drugih znatiželjnika iz okolnih mjesta koji su s oduševljenjem pratili ovo natjecanje.
-Iako je utrka s balinjerama zamišljena prvenstveno kao ljetna turistička manifestacija s namjerom da postane tradicionalna, ove godine smo prvi put osmislili i zimsku inačicu, rekao je Lovre Mikas, kreator natjecanja i jedan od organizatora.
Naime, osim Lovre Mikasa u organizaciji su bili Andrea Brzić, Šime Brzić i Rikardo Baričić.
I bilo je to odlično druženje, igra i natjecanje. Smijeha i zabave bila je puna Ulica.
Na strmoj balinjera pisti natjecanje je bilo organizirano u nekoliko kategorija. U kategoriji “Parići” pobijedili su Filip Eškinja i Lovre Polegubić. Iza njih su “proletjeli” Leo Batur i Lenny Baričić, a zatim Roko Brzić i Krešo Piplica.
U kategoriji “Mulci i mulice” pobjedu je osigurao sad već višestruki osvajač natjecanja Andreas Bođanac, drugoplasirani je Jure Brzić Sova, zatim Viko Valeri te Jeremija Eškinja.
Kao i proteklog ljeta, pobjednik kategorije “Mališani” ponovno je bio Jakov Polegubić koji je zajedno s Andreasom Bođancom osigurao status najbržeg vozača balinjeri. Iza njega kroz start su ušli “za dlaku” sporiji Bepo Mikas, Luka Brzić te Andrea Mikas.
Uz natjecanje u balinjerama organizirano je i natjecanje u boćanju, koje je isto tako privuklo i mlađe i starije. Samo za ovu prigodu boćanje je bilo organizirano na posebno osvijetljenom terenu.