Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Snažna eksplozija izbila ulazna vrata bibinjske Općine

31.12.2016. 23:00
Snažna eksplozija izbila ulazna vrata bibinjske Općine


Policija je na mjestu događaja prikupljala podatke i materijalne tragove kako bi što prije rasvijetlili okolnosti događaja, počinitelja, motiv i sredstvo kojim je prizemlje općinske zgrade oštećeno
Snažna eksplozija odjeknula je u središtu Bibinja na Silvestrovo, 20-ak minuta prije ponoći. Prema informacijama iz Policijske uprave zadarske nepoznati počinitelj aktivirao je još uvijek nepoznatu eksplozivu napravu u 23.40 ispred ulaznih vrata u općinsku zgradu.
– Obrada ovog događaja je u tijeku. Ozlijeđenih osoba nije bilo, ali je nastala materijalna šteta na vratima i prozorima općinske zgrade, okolnih objekata te jednom automobilu koji se u trenutku eksplozije tu našao, kažu u Operativno-komunikacijskom centru zadarske policije koja je na mjestu događaja i u nedjelju ujutro prikupljala podatke i materijalne tragove kako bi što prije rasvijetlili okolnosti događaja, počinitelja, motiv i sredstvo kojim je prizemlje općinske zgrade oštećeno.
Od siline eksplozije izbijena su ulazna vrata u zgradu, u unutrašnjem dijelu popucala su stakla, a oštećenja su vidljiva i na zidnoj i stropnoj žbuci.
Policija istražuje je li općinska zgrada bila tek nasumičan odabir vandala ili smišljeno odabrani cilj. Državnom odvjetništvu za sada je prijavljen nepoznati počinitelj zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.