Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bujan: Psihološka pomoć dobro bi nam došla

31.01.2011. 23:00
Bujan: Psihološka pomoć dobro bi nam došla


Belgijski Oostende sinoć je u Krešinu domu potvrdio ulogu favorita upisavši i treću pobjedu u skupini L Eurochallenge Kupa, dok su Zadranima, s druge strane, za prolaz dalje ostale samo teoretske šanse. Utakmica trećeg kola domaćima je trebala i zbog samopouzdanja pred nadolazeće oglede NLB lige, međutim, premalo raspoloženih igrača i buđenje tek potkraj susreta bili su dovoljni samo za ublažiti neugodan poraz. Tihomir Bujan, trener Zadra, na tiskovnoj je konferenciji naglasak stavio upravo na psihološki aspekt, odnosno na nezadovoljstvo načinom na koji su reagirali iskusniji igrači.
– Nisam dobio ono što sam tražio. Izuzev mlađih igrača koji su se sjajno borili u posljednjim minutama, ostatak momčadi nije bio na željenoj razini. Moji igrači, što mi je neshvatljivo, od sebe traže perfekciju te se užasno boje pogrešaka, a kada se one dogode, onda neobjašnjivo stanu. Stariji igrači igraju u grču, zatvoreni poput školjki… Stvarno ne razumijem. Nadam se da ćemo se uspjeti sabrati do sljedeće utakmice – kazao je strateg Zadrana.
„Razmišljate li možda o psihologu?” – dočekalo ga je jedno od novinarskih pitanja.
– U ovom trenutku svaka pomoć nam je dobro došla, pa tako i psihološka. Nažalost nemamo čarobni štapić, ali zato moramo napraviti sve kako bismo se izvukli iz situacije u kojoj smo danas – dodao je trener Zadra.
S druge pak strane, Jean-Marc Jaumin, trener Oostendea, prilikom osvrta na igru Zadra izrazio je popriličnu dozu kurtoazije.
– Nije bilo lako. Zadar je dobra momčad s izrazito ofenzivnim igračima i teška za čuvati. Zadovoljan sam kako su moji igrači reagirali 35 minuta, no ne i s posljednjih pet. Istina, ostvarili smo ono najvažnije – pobjedu, no ispustili smo veliku koš razliku. Ipak, čestitao bih svom sastavu na uloženom trudu i prikazanoj igri većim dijelom utakmice. Ovi su nas bodovi doveli u izglednu priliku za prolaz dalje, međutim, ne smijemo se zavaravati da je sve gotovo. Čeka nas još mnogo posla – podvukao je Jaumin.