Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Milin: Slijedi završna glazura

Autor: Drago Bajković

31.01.2013. 23:00
Milin: Slijedi završna glazura

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ono što me čini sretnim je igra moje momčadi. Najvažnije mi je da igrači ono što uvježbavamo na treninzima i na čemu inzistiramo u utakmicama provode u djelo. A to sam dobio i zato sam zadovoljan – kazao je Milin


Nogometaši Zadra su se u srijedu navečer vratili s priprema u Novigradu. Kao što je poznato odradili su četiri ogledne utakmice, tri su riješili u svoju korist (Radnik, Rudar, Paksi) dok su u jednoj doživjeli poraz Istra 1961). Nakon devet dana provedenih u Istri slijede dva tjedna završnog uigravanja za proljetni dio prvenstva, točnije za gostovanje u Zaprešiću. Ferdo Milin, trener Zadra djelovao je prilično zadovoljan nakon devetodnevnih priprema odrađenih izvan Donatova grada.
– Generalno moram biti zadovoljan. Igrači su odradili sve ono što smo od njih tražili – kazivao je Milin u četvrtak ujutro.
– Odigrali smo četiri prijateljske utakmice. U tri smo pobijedili, a u jednoj smo poraženi i to uvjerljivo. Rekao sam i prije, prvim poluvremenom utakmice s Puljanima sam zadovoljan, a loših drugih 45 minuta mi je dobro poslužilo kako bih dodatno mobilizirao svoju momčad. Protiv Radnika, Rudara i Paksija stvarno sam zadovoljan. Naravno, uvijek je lijepo pobjeđivati, ali ono što me čini sretnim je igra moje momčadi. Najvažnije mi je da igrači ono što uvježbavamo na treninzima i na čemu inzistiramo u utakmicama provode u djelo. A to sam dobio i zato sam zadovoljan. I moram još pohvaliti mlađe igrače od kojih su neki s nama prvi put na pripremama. Vrlo brzo su pohvatali naš način rada i uče iz dana u dan što potkrepljuje moju tezu da će ubrzo i neki od tih mladaca zablistati na terenu.
Naglasili ste kako je glavni cilj ovih oglednih utakmica pronaći sastav koji će igrati protiv Intera na početku proljetnog dijela prvenstva.
– Mislim da sam taj sastav već pronašao. Od prvog dana, tj. od prve utakmice uigravamo taj sastav. Nedostajat će nam Ivančić i Prahić u utakmici s Interom i zato je bilo važno pronaći sastav koji će moći udovoljiti mojih zatjevima i planovima u toj utakmici. Naravno, uvijek se mora imati i nekoliko rezervnih rješenja jer nikada ne znate što se može dogoditi do gostovanja u Zaprešiću.
Pred vama su još dvije ogledne utakmice?
– U subotu nam na Stanove stiže Šibenik. Cilj je isti, dati sve od sebe i na najbolji način se pripremiti za Inter. Imamo još dosta posla, svakodnevno ispravljamo neke nedostatke i uigravamo se. Očekujem da će i utakmica sa Šibenikom odlično poslužiti po tom pitanju. Ostaje nam onda još jedna utakmica i to protiv Dugopolja na njihovom travnjaku. Tu utakmicu ćemo igrati u srijedu 6. veljače. A onda ćemo u miru slagati taktiku za Zaprešić – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.


 ČIRJAKIZ PRIMORCA U MAKEDONIJU




Lovre Čirjak, 23-godišnji zadarski nogometaš, pristupio je makedonskom nogometnom prvoligašu Skendiji iz Tetova i potpisao jednogodišnji ugovor. Ovaj polivalentni, ofenzivni vezni mladi igrač, svoj nogometni put, počeo je u Zadru, u kojem nikada nije dobio priliku zaigrati kao senior, da bi kao kadet prešao u redove zagrebačkog Dinama i u Maksimiru se zadržao tri godine. Zadnju juniorsku godinu, prešao je u redove trećeligaša Novalje nakon čega je otišao u Raštane, s kojima je bio prvak Treće lige – jug. Zadnja stanica, prije odlaska u Makedoniju, bio mu je Primorac iz Biograda, u kojem je vrlo uspješno igrao i bio ponajbolji igrač. Skendija je trenutačno na petom mjestu prvenstvene ljestvice, a glavni konkurent za naslov, Vardar, bježi im sedam bodova. U klubu su kao cilj ove sezone, najavili pohod na dvostruku krunu.


 SUBAŠIĆ DAROVAO 50 LOPTI


Danijel Subašić, zadarski vratar koji je od siječnja prošle godine u francuskom drugoligašu Monacu, poslao je u matični klub 50 lopti od poznatog proizvođača sportske opreme Nike. Lopte će se koristiti u radu mlađih klupskih selekcija, a u općoj besparici ovaj Subašićev potez itekako je olakšao rad klupske Škole nogometa.