Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Petrčanci odlučili vratiti britanske goste u svoje mjesto

Autor: Irena Jurjević

31.01.2013. 23:00
Petrčanci odlučili vratiti britanske goste u svoje mjesto

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Petrčanci su ove godine odlučili uzeti stvar u svoje ruke i vratiti britansku klijentelu u svoje mjesto i to na isti način na koji su dolazili i prijašnjih godina – organizacijom međunarodnog festivala elektronske glazbe


Nakon što su prošle godine ostali bez The Garden festivala, kao i drugih festivalskih inačica koje su se tijekom ljetnih mjeseci održavale na Punti Radman, a s time i s povećim brojem britanskih turista koji su im punili pansione, Petrčanci su ove godine odlučili uzeti stvar u svoje ruke i vratiti britansku klijentelu u svoje mjesto i to na isti način na koji su dolazili i prijašnjih godina – organizacijom međunarodnog festivala elektronske glazbe.
– Love system festival je višednevni festival koji će se u Petrčanima (na mjestu gdje je prošlog ljeta održao beach bar Red) održati od 29. svibnja do 3. lipnja. Već sada znamo neka, ljubiteljima elektronske glazbe, poznata producentska imena koja će sudjelovati na festivalu. Finnebasen, Mario Basanov, Ralph Lawson samo su dio bogate ponude novog festivala koji se radi preko britansko-hrvatske suradnje, pojašnjava jedan od organizatora, Roko Stanišić, koji je uz Damira Gržana zadužen za “hrvatski dio posla”. Britanci Danny Raper i Ross Graham zaduženi su pak za formiranje “line upa”, ali i dovođenje britanskih ljubitelja elektronske glazbe koji su se pokazali kao publika koja zna cijeniti kvalitetnu house ponudu upakiranu kroz atraktivan mediteranski ambijent. I love system festival temeljit će se na cjelodnevnim “partyjima”, kao i uvijek rado posjećenim brodskim “partyjima” nakon kojih bi slijedili večernji programi prezentiranih na dvije pozornice, kazuje Stanišić:
– Želja nam je privući što više engleske publike koja je glazbeno educirana i cijeni kvalitetnu elektronsku glazbu. U planu je postavljanje dvije pozornice. Veća bi bila smještena na moru, a manja na kopnu. Tu su i barovi s hranom, pićima, kao i “boat partyji” koji će ići u dva dnevna termina, pojašnjava Stanišić, odajući kako se upravo sada rješavaju i neke od glavnih organizacijskih stavki, među kojima i novi pristupni put:
– Ako želimo tamo primiti tisuću ljudi, novi jednostavniji pristupni put na kojem sada radimo svakako je jedan od glavnih uvjeta koji trebaju biti zadovoljeni. Tu je i pitanje parkinga, no i za to smo osigurali jednu parcelu, kazao je Stanišić, ističući kako su im u susret izišli i mještani i grad Zadar sa svim potrebnim dozvolama. Kako bi pristup festivalu bio što lakši već sad se radi, kaže, na osiguravanju autobusnih linija sa zadarske i splitske zračne luke. Karte za ovo događanje mogu se nabaviti isključivo preko interneta, a više informacija o Love system festivalu, izvođačima te drugoj ponudi može se doznati na internet stranici http://www.lovesystemfestival.com.