Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Darujte siromašnima odjeću i obuću!

31.01.2014. 23:00
Darujte siromašnima odjeću i obuću!


Humanitarna pomoć, prikupljanje odjeće, obuće i osnovnih živežnih namirnica za potrebite građane, dobrovoljno darivanje krvi, prva pomoć i rad s mladima, samo su neke od redovitih djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.
Svu odjeću i obuću koju više ne nosite, a nije oštećena, od sada ćete, umjesto da bacite u smeće, moći odložiti u kontejner-spremnik koji je napravljen za tu svrhu. Na ovaj način pomoći ćete onima koji su loše financijske situacije i ne mogu sebi kupiti odjeću i obuću. Riječ je o kontejneru-spremniku koji je postavljen kod Vatrogasnog doma na parkiralištu prema biogradskoj četvrti Granda, a njegova namjena je isključivo prikupljanje odjeće i obuće za potrebite, kazala je Branka Kulaš, ravnateljica biogradskog Gradskog društva Crvenog križa.
Tekstil i obuća koji se odlažu moraju biti suhi i ne smiju biti pljesnivi. Kontejner-spremnik ne smije se koristiti za odlaganje drugog komunalnog otpada.
– Spremnik je nabavljen uz pomoć Grada Biograda i razumijevanje gradonačelnika Ivana Kneza, na čemu smo veoma zahvalni, naglasila je Kulaš pozvavši pritom građane da dođu i ostave svoju odjeću i obuću te na taj način učine dobro djelo.