Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djecu razveselio stolni nogomet

31.01.2014. 23:00
Djecu razveselio stolni nogomet


Na kojoj plaži u Zadru se kupate s djecom, koji su mi papiri potrebni za porodiljni, beba često plače po noći, što da radim…? Imate milijun pitanja kad postanete mama. A tko to bolje može razumjeti nego druga mama? To je povezalo preko 1.000 zadarskih majki u grupi na facebooku “Mame iz Zadra :)”. Ozbiljne ili šaljive teme, pitanja vezana za djecu, trudnoću, recepte i druge ženske stvari, ili neka najopćenitija poput smeta li vam danas jugo… Nema toga o čemu žene ne mogu pričati ili podijeliti iskustvo.
Nije trebalo dugo proći da se majke koje veže ljubav prema djeci organiziraju i nekome pomognu. Simbolično, njihova prva zajednička akcija odnosi se na pomoć, kome drugome nego – djeci i to onoj u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Ima u toj grupi puno humanitarki koje vole pomagati u tišini, ali ova zajednička akcija je postala javna, naglašavaju mame, ne radi samopromocije ijedne od njih, već upravo da se potakne i druge na slične akcije.
Po njihovoj želji Mame su razveselile djecu u Domu stolnim nogometom, ali i drugim društvenim igrama, voćem, slatkišima i s nekoliko vrsta kolača.
– Stolni nogomet nam je za poludnevni smještaj, tamo imamo oko 30 djece, a na stalnom smještaju je njih 15. Oni su malo sramežljivi, ali uistinu ih je jako razveselila ova akcija. Izrazili su želju da odigraju koju utakmicu protiv ‘tata iz Zadra’. I ovi kolači ih vesele, ipak se netko potrudio samo radi njih, a to im daje osjećaj doma. Možda svaka mama pojedino misli da je napravila malu stvar, ali njihova zajednička akcija zapravo znači jako puno, rekla je Šarić koju je iznenadilo kako su se mame organizirale, a gotovo se međusobno ni ne poznaju.
Mame iz Zadra imaju još puno planova za humanitarne akcije jer žele činiti nešto za zajednicu u kojoj žive, a svojoj djeci ostaviti bolji svijet.