Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Da je idealno, vjerojatno ne bih bio ovdje”

31.01.2017. 23:00
“Da je idealno, vjerojatno ne bih bio ovdje”


Vatreno krštenje na klupi Zadra imat će Aramis Naglić. Naime, u utorak popodne je odradio prvi trening s momčadi, a sutra (18 sati) igra s Cibonom zaostalu utakmicu iz prvog dijela A-1 lige. Atraktivniji debi Naglić nije mogao očekivati.
– Napravit ćemo sve što je u našoj moći da dobijemo tu utakmicu – na prvu će novi trener Zadra.
A momčad će u ovoj utakmici igrati bez Maja Kovačevića, Ivana Ramljaka, Aleksandra Georgieva i Yannicka Frankea, igrača koji nisu bili registrirani za domaće prvenstvo u prvom dijelu sezone.
– I Cibona će biti bez Luke Žorića i stranca, tako da ćemo i jedni i drugi igrati sa skraćenom rotacijom. Ali tko zna, možda će svoju priliku iskoristiti igrači koji su nešto manje igrali do sada – nije tražio opravdanje Naglić.
– Ova utakmica je za mene dobar uvod u ono što me očekuje, da osjetim momčad i da igrači osjete mene kao trenera. Ali sigurno ne idemo u Zagreb na izlet. Idemo se potući. Tražit ćemo svoju šansu i ako se ukaže, pokušat ćemo ju iskoristiti. Iako će Cibona biti bez dva važna igrača, radi se o momčadi koja i dalje ima kvalitetu, prije svega Željka Šakića, koji je svojom kvalitetom vjerojatno iznad ostatka rostera. Tu je i Paolo Marinelli, koji ove sezone možda i ne igra toliko dobro, ali radi se o vrlo neugodnom igraču. Marin Rozić je starosjedilac, tako da će oni i u ovoj utakmici imati svoje karike koje su vrlo kvalitetne.
Osim spomenutih igrača, u rosteru “vukova” nalaze se i Zadrani Petar Marić i Ante Gospić, ali i Domagoj Bošnjak koji je ipak ostavio kakav-takav trag u Zadru, a radi se o igraču koji definitivno zna igrati košarku i to u oba smjera. Pitanje je koliko će i sam Naglić u nekoliko treninga moći mijenjati.
– Većinu igrača poznajem i svjestan sam njihovih mana i vrlina. Neke sam susreo prvi puta. Roster je takav kakav je i svaki bi trener želio imati super roster. Da je situacija idealna, vjerojatno ne bih niti bio ovdje. Nisam previše pratio Zadra ove sezone, jedino preko TV-prijenosa. Neke stvari ćemo pokušati mijenjati u hodu, tako smo se spremili i za Cibonu. Vremena nemamo previše, ali s obzirom na velik broj vrlo važnih utakmica u veljači, nema smisla raditi neke velike promjene, jer bi to moglo imati i kontraefekt.