Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ministar potpisao odluku o sufinanciranju dodatnih timova

31.01.2017. 23:00
Ministar potpisao odluku o sufinanciranju dodatnih timova


Ministar turizma Gari Capelli i zadarski župan Stipe Zrilić jutros su u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisali ugovor o sufinanciranju dodatnih timova Hitne medicinske pomoći za nadolazeću turističku sezonu, a ministar je najavio i izmjenu zakona o boravišnoj pristojbi.
– Ovoga ljeta od lipnja do rujna sedam dodatnih liječničkih timova bit će na raspolaganju domaćim i stranim pacijentima-turistima, a razmatramo i da drugačije i kvalitetnije financiramo Hrvatsku gorsku službu spašavanja kao i Crveni križ, koji već dobiva dio sredstava iz boravišne pristojbe, rekao je Capelli napominjući kako će novi zakon o boravišnoj pristojbi stupiti na snagu krajem srpnja.
Govoreći o turističkim rezultatima naveo je kako je siječanj 2017. godine dvostruko bolji nego lanjski, a što se tiče bookinga za 2017. naglasio je kako je već za 20 posto bolji nego prošlogodišnji.
Podatak o sve većem broju turista te širenju zone turizma u našoj županiji iznio je i župan Zrilić izražavajući zadovoljstvo ministrovim posjetom kao i potpisanim ugovorom o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova vrijednom milijun kuna u kojem ministarstvo sudjeluje sa 175.000 kuna.
– Kao svaka ozbiljna zemlja moramo razmišljati i posebnu pažnju posvetiti sigurnosti u segmentu Hitne medicinske pomoći kako bi se naši gosti, bilo da borave na nekom području ili su samo u prolazu, osjećali sigurnije, kazao je ministar turizma napominjući kako će i nadalje tijekom sezone za hitne slučajeve na raspolaganju biti helikopteri Hrvatske vojske koji će polijetati s tri lokacije. Na koncu, ministar Capelli i župan Zrilić složili su se kako ne treba govoriti samo o turističkoj sezoni već turističkoj godini.