Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vidaković ostaje s juniorima

31.01.2017. 23:00
Vidaković ostaje s juniorima


Nakon što je Plantak otišao s mjesta trenera Zadra, ponovno se spominjalo i Rajka Vidakovića, koji je već jednom spasio Zadar od ispadanja iz ABA lige, a nakon toga kroz A-1 ligu vrlo lagano izborio novi nastup u regionalnoj ligi.
– Vidaković je bio jedan od legitimnih kandidat za trenera prve momčadi – priznao je Skroče. Ali…
– Pitanje je bili se napravila veća šteta i njemu i klubu stavljajući ga da radi s prvom momčadi, a maknuvši ga s mjesta trenera juniora.
Naime, Vidaković je u dvije godine rada u omladinskom pogonu, svaki puta s kadetskom selekcijom izborio Final four, a prošle sezone je osvojio i broncu, prvu medalju nakon dugo vremena. Ove sezone je na mjestu trenera juniora i već je osigurao plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske, iako u rosteru ima velik broj igrača koji su godinu (ili dvije) mlađi od “izlaznog juniorskog godišta”.
– Rajko radi odličan posao u omladinskom pogonu koji je sada napokon posložen kako smo i željeli. Imamo mlade stručnjake na mjestu trenera kadeta i juniora, Jurica Šango vodi računa o fizičkoj pripremi i svaka selekcija ima i volontera koji pomaže na tom polju. Procijenili smo stoga da je bolje u tom dijelu ništa ne mijenjati – podvukao je Skroče.