Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Cesta preko aerodroma ni danas nije zatvorena

Autor: Siniša Klarica

28.02.2010. 23:00
Cesta preko aerodroma ni danas nije zatvorena

Foto: Filip BRALA



Unatoč prošlotjednim najavama i dopisu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, danas nije zatvorena cesta koja prelazi rulnicu Zračne luke Zadar. Ravnatelj Županijske uprave za ceste Mile Fabijan pojasnio je da je dogovorom između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za cete i Općine Zemunik Donji, koji je potpisan u prošlu srijedu, određeno da se cesta zatvori do kraja ovog mjeseca, ali kada nije mogao reći.
–    Cesta će se zatvoriti u skladu s projektom zatvaranja ceste i to iz smjera Zadra poslije prvog priključka za Zračnu luku. Iz smjera Zemunika, cesta će se zatvoriti na županijskoj cesti 60-40 i to kod oba spoja, sukošanskog i zemuničkog s nerazvrstanom cestom. Zatvaranje će se izvršiti tzv. „new jersey blokovima, a bit će postavljena i nova okomita signalizacija kako bi vozači bili na vrijeme upoznati s novim režimom prometa u širem području Zračne luke Zadra. Tako će se npr. vozači koji se na ŽC 60-40 uključuju iz pravca Galovca, usmjeravati na Zračnu luku smjerom prema Sukošanu, a  ne kao do sad, prema Zemuniku rekao je Mile Fabijan.
Istovremeno, pokrenute su aktivnosti na izradi idejnog i provedbenog projekta podvožnjaka koji bi prolazio ispod sadašnjeg priključka civilnog i vojnog aerodroma. Projekte i izgradnju podvožnjaka zajednički će financirati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Hrvatske ceste, Županijska uprava za ceste i Općina Zemunik Donji. Neposredno prije izgradnje podvožnjaka, izgradit će se novi spoj s PSS1 na civilnu stajanku, kasnije na PSS2, kako bi se za vrijeme gradnje odvijao nesmetan zračni promet na Zračnoj luci Zadar.