Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Starčevićeve misli i danas su aktualne

Autor: Siniša Klarica

28.02.2013. 23:00
Starčevićeve misli i danas su aktualne

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U povodu 117. godišnjice smrti dr. Ante Starčevića dužnosnici i članovi Hrvatske stranke prava – dr. Ante Starčević položili su jučer vijenac i zapalili svijeće kod spomen biste u Zadru.
Pravaši stranke koja nosi Starčevićevo ime u njegovoj su se ulici u Zadru sjetili čovjeka kojega nazivaju Ocem Domovine. No pravaški pokret u Hrvatskoj je danas rascjepkan na čak 23 stranke koje djeluju u Hrvatskoj i BiH-a. Pravaši Ruže Tomašić jedini su jučer u Zadru najavili javno obilježavanje smrti Ante Starčevića.
– Hrvatski građani danas puno duguju Anti Starčeviću. Još za svog života izrekao je više misli koje su odredile tijek ne samo suvremene hrvatske politike, nego i svjetske. Dok vlada kriza itekako je aktualna njegova izjava: “Tko se kruhom naroda hrani, narodu ima računa polagati!” Zato i mi pravaši pozivamo Vladu RH-a na socijalni dijalog sa socijalnim partnerima, napose građanima, poručio je nakon male svečanosti potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Rudolf Dvorski.
S kime će njegova stranka u koaliciju na predstojećim lokalni izborima Dvorski jučer nije htio otkriti. Tek je dodao da se o tome intenzivno pregovara i to s istorodnim strankama. Je li među njima HDZ, Dvorski nije odgovorio.