Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Maškarice uljepšale sukošanske ulice

28.02.2014. 23:00
Maškarice uljepšale sukošanske ulice


Stotinjak mališana iz Dječjeg vrtića Zlatna lučica iz Sukošana i područnog iz Debeljaka pokazalo je sve svoje umijeće i maštu kada su uz pomoć odgojiteljica svojim roditeljima pokazali šarene i vesele maske, kazala je ravnateljica Milica Ćoso


Kao uvertira nedjeljnim Velikim maškarama Munještina i smij 2014. i jedinstvenim Babama lužama na pokladni utorak, već tradicionalno se petkom organizira razdragana dječja manifestacija Sukošanski karnevalić – Male maškare.
– Stotinjak mališana iz Dječjeg vrtića Zlatna lučica iz Sukošana i područnog iz Debeljaka pokazalo je sve svoje umijeće i maštu kada su uz pomoć odgojiteljica svojim roditeljima pokazali šarene i vesele maske, kazala je ravnateljica Milica Ćoso.
Šarena karnevalska povorka na krilima brojnih betmena, a uz pomoć ruku ravnateljice, teta-odgojiteljica i roditelja probila je sve barijere. Usprkos tomu što je staro selo i šire okruženje jednostavno raskopano zbog izgradnje kanalizacije.
– Male maškare zaista mogu sve, zadovoljno će ravnateljica.
U raspjevanoj koloni od dječjeg vrtića do Doma mladeži prošetali su sukošanskim kalama i kaletama. Brojni mještani nisu mogli odoljeti te su zadovoljni i ponosni pljeskali i veselo dovikivali djeci, s njima plesali i skakali. Štoviše, dječja pjesma, cika i vika kao da je probudila i stoljetne kamene zidine starog sela.
Male maškare su na pozornici Doma mladeži izveli program u obliku plesnih točaka, recitacija i pjevanja. Plesalo se i pjevalo, jele se krafne i kolači, pili sokovi.
Nakon parade dječjeg vrtića, započeo je i program za maškare Osnovne škole Sukošan.


U nedjelju Velike maškare




Nedjeljna maškarana povorka Velikih maškara s početkom u 15 sati kreće kod motela Joso zaustavljajući se tek na tradicionalnim okrjepnim stanicama. Stići će i na Dešenj, na utakmicu Zlatna luka – Primorac. Navečer uz svirku grupe Luna u Domu mladeži održat će se maškarani ples i odabir najljepših i najoriginalnijih maškaranih skupina i pojedinaca.
Na pokladni utorak, 4. ožujka, su tradiocionalne maškare Babe luže koje će s vrećom luga posjetiti svako domaćinstvo da bi navečer na trgu Gonja vrata za sva zlodjela i nedaće glavom platio sukošanski Did. Prethodno će se u 19 sati na Ruševcu upriličiti zajedničko fotografiranje.