Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Navijački bunt napunio Jazine

28.02.2017. 23:00
Navijački bunt napunio Jazine


Nakon dugih devet godina sinoć se hram košarke u Jazinama sav tresao. Oko dvije i pol tisuće navijača sa zastavama, balonima, trubama zajednički je fanatično pjevalo poznate zadarske pjesme i refrene: “Igraj Zadre, volim te”, “Zastave vijore”, “Vino – rakija” ali i uzvikivalo “Uprava odlazi”.
Naime, Udruga navijača Tornado potpomognuta ostalim ljubiteljima zadarske košarke i navijačkom skupinom Torcida, sinoć su umjesto na Višnjiku s tribina dvorane Krešimir Ćosić košarkaški derbi regionalne ABA lige između Zadra i Cibone gledati u legendarnim Jazinama uz dva video zida.
– Ovo nije klasičan navijački bojkot utakmice, već da pokažemo da smo ustrajni u zahtjevu de Uprava podnese ostavku. S ovakom praksom nećemo nastaviti, ovo je samo za ovu utakmicu, da pokažemo da je klub bez navijača ništa, rekli su iz Tornada.
Dupkom puni bili su istok i jug, a zapad dobro popunjen. Sav prihod od ulaznica, po cijeni od 9 kuna, bit će iskorišten za pomoć sugrađanki Anđeli Piplović oboljeloj od Rettova sindroma.
Cibona, dugogodišnji, vječni zadarski rival za osvajanje šampionskih titula kao da je suđena Zadru. Naime, prošlo je 18 godina od akcije “Kupi ulaznicu, ne idi na utakmicu”. Navijači su zbog kazne treću finalnu utakmicu doigravanja između Zadra i Cibone umjesto u hramu košarke gledali preko video zida na bivšem ASK-u gdje se okupilo 20-ak tisuća Zadrana.
Nešto slično se dogodilo i sinoć, doduše ovog puta ne zbog nereda i kazne, već zbog navijačkog bunta.
U programu koji je vodio Igor Jelenić Toto nakon nastupa Denisa i Pina, Trio fešte, Frane Brajkovića, Duje Stanišića te Valentine i Martine iz Totinih Kraljica, izaslanstvo Tornada položilo je buket cvijeća kod spomen ploče na južnoj tribini za sve poginule članove. Pjevala se pjesma “Moja domovina” i odana počast minutom tišine.