Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Splitski SDP kritizira, zadarski se veseli OTP- ovoj ekspanziji

28.02.2017. 23:00
Splitski SDP kritizira, zadarski se veseli OTP- ovoj ekspanziji


SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo lansirala je u izbornu arenu “problem” prodaje Splitske banke OTP banci te njeno preseljenje u Zadar. Želeći očito pojačati izbornu “artiljeriju” u borbi za glasove birača, Batarelo je svoje sugrađane pokušala senzibilizirati problemom oko prodaje Splitske banke, prozivajući pritom za šutnju političke oponente Marijanu Puljak, predsjednicu stranke Pametno, ujedno direktoricu sektora IT u Splitskoj banci, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu, i to za “moguće priklanjanje zadarskom krilu HDZ-a – Božidaru Kalmeti kojem bi odgovaralo da sjedište buduće, četvrte po veličini banke, bude u Zadru”.
Iako su u OTP banci odgovorili da “takve informacije ne mogu dati jer još traje proces odobrenja regulatora za stjecanje kvalificiranog udjela”, SDP-ova kandidatkinja ne odustaje od prozivki političkih oponenata, očito računajući na emotivni faktor ove priče, odnosno strah Splićana da će ostati bez svoje banke.
I dok njena stranačka kolegica Aida Batarelo kritizira prodaju Splitske banke OTP-u, predsjednica zadarskog SDP-a, Sabina Glasovac, o tome pak kratko i jasno kaže:
– Poslovni uspjesi i ekspanzije svih gospodarskih subjekata u gradu Zadru nas vesele pa tako i ovaj.
S druge strane, gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojega se proziva da mu prodaja Splitske banke “odgovarala”, napominje kako razumije da je u tijeku predizborna kampanja, ali da ipak ne treba pretjerivati.
– Tu prije svega treba reći da je riječ o transakcijama privatnih tvrtki i da nikakav gradonačelnik apsolutno nema veze s time, niti može imati. Nema nikakvog smisla povezivati me sa akvizicijom neke banke, osobito ne s kupnjom banaka jer nemam nikakve veze s tim hoće li OTP i kako kupiti tu banku. No ono što mogu reći je da bih apsolutno volio da sjedište OTP banke ostane u Zadru gdje je od prvog dana i otvoreno ću reći da priželjkujem da tu i ostanu – kaže Kalmeta, osvrćući se i na ovakav način kampanje:
– U predizbornoj kampanji svatko koristi sve što mu može pomoći, pa ne bih ni komentirao izjavu gospođe Batarelo – zaključuje Kalmeta.