Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Trapula za Vukove

28.02.2017. 23:00
Trapula za Vukove


Spala knjiga na tri slova… U ABA ligi Zadranima ostadoše još tri utakmice do kraja, a trenutačno im je oko nogu zamotan lanac sa – sidrom. Sidro leži na dnu (ljestvice) i bit će povuci-potegni da bi ga se podiglo (možda da dođe neki miš kao u priči za djecu o djedu i repi) i da bi se utopljenik dočepao slamke.
– Svaku utakmicu promatramo u kontekstu nje same, dakle valja se fokusirati na sve što u prvoj sljedećoj valja napraviti da bismo ostvarili pozitivan rezultat – kaže Aramis Naglić, trener.
Mudar je Aramis. Ne prosipa velike riječi jer za tim i nema potrebe. Od njegova dolaska momčad igra zrelije, ne može se reći da nije unio stanovitu količinu reda, a i on sam ističe da nastoji na svakom treningu svaki element bar malo popraviti.
– Ritam odigravanja utakmica veoma je zahtjevan. Nisi se ni okrenuo, a već lopta na novom podbacivanju. S Jollyjem smo jednim dijelom neke igrače malo poštedjeli, čeka nas niz teških okršaja.
Teških i veoma teških. Kao današnji s Cibonom.
– Nikad nije jednostavno s Cibonom. Realno je da Zagrepčani dolaze sa svojom računicom, žele maksimum. Oni su još i na europskoj sceni i sve im je bitno.
Prema najavi iz Cibone, u današnjoj utakmici mogli bi izostati Nik Slavica i Luka Žorić. No, Naglić o tomu ne vodi previše računa, bitna mu je njegova družina.
– Stalno govorim o kontinuitetu kvalitetne obrane što je nužnost za našu momčad. Vidjelo se s Jollyjem da je tomu tako. Najviša moguća koncentracija, pozornost našega prema suparničkom igraču i spremnost da se napravi što je optimalno u danom trenutku, to su stalne odrednice što ih se trebamo pridržavati.
Za momčad Zadra današnja je utakmica još jedan ispit. Valja vidjeti kako će igrači reagirati na nedvojbeno jači kalibar suparničkih igrača u odnosu na Jolly. Ima u Ciboni i puno iskustva, podosta potentne mladosti, još ponečega što će iziskivati i prilično tvrdi pristup cijelo vrijeme.
– Često puta profil utakmice same po sebi bude zadan nekim pojedinostima o kojima se možda manje govori prije utakmice. No, nastojim u igrače usaditi i učvrstiti spoznaju o tomu da se u svakoj utakmici daje maksimum, bez obzira na kvalitetu i na ime suparnika. Igraš svoju igru kako najbolje možeš.
Što valja napraviti da bi se dobilo Cibonu?
– Imati što manje propusta, slabosti i slično, a imati energiju, visoku borbenost, ideju, realizaciju… Nije to jednostavno posložiti na parketu, s druge je strane i suparnik, ali uvijek se da nešto napraviti kad se hoće.