Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bez Marine Akšamović, ne i bez nade

Autor: Andrija Prović

31.03.2010. 22:00
Bez Marine Akšamović, ne i bez nade

Foto: Filip BRALA



Dvorana 3 na Višnjiku danas (16.30) će svjedočiti četvrtom ovosezonskom pokušaju Zadranki da svladaju košarkašice iz Požege. Slavonke su jedina ekipa iz šesteročlanog društva Lige za ostanak koja ima maksimalan učinak u dvobojima s izabranicama Marije Mazije, dok će domaći sastav u šestom kolu tražiti priliku za uzvrat. Ujedno, pobjeda u ovom susretu za društvo s Višnjika značila bi i vrijedan pomak ka primarnom ovogodišnjem cilju, međutim, pomoćni trener Zadra upozorava da će za ostanak u A-1 ligi trebati više od slavlja nad Požegom.
– Dva nova boda i pobjeda nad Požegom svakako bi nas pogurali naprijed, no, daleko su od dovoljnog. Split je neočekivano izgubio od Trešnjevke te dodatno zakomplicirao situaciju na ljestvici. Sada imamo više klubova koje očekuje neizvjesna borba do posljednjeg kola – mišljenja je Branimir Peričić. Požežanke su iskusna i šuterski orijentirana ekipa čiji stil igre, pokazalo se ove sezone, ne leži Zadrankama. Uz dobru vanjsku liniju, opasnost po zadarski koš prijetit će i iz reketa.
– Zorana Bilić odličan je i iskusan centar koji bi nam mogao zadavati dosta problema. Također, pažnju trebamo obratiti na njihovu pas igru, odnosno brza dodavanja pomoću kojih lako stvaraju višak. Uspijemo li ih zaustaviti u ova dva segmenta, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – dodao je Peričić. Nažalost po “bijelo-plave”, danas, ali i u nadolazećim dvobojima neće moći računati na Marinu Akšamović koja je za vrijeme trening utakmice zadobila tešku ozljedu križnih ligamenata te je očekuje dugotrajan oporavak.
– Marina je ozlijedila isto koljeno koje je već operirala. Za detaljnije informacije trebat ćemo pričekati rezultate magnetske rezonance, no bojim se da smo bez Akšamović ostali do kraja prvenstva. Njen izostanak pokušat ćemo kompenzirati brojnim rotacijama, što neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspjeti u srazu s Požegom, kao i u osiguranju opstanka – zaključio je Peričić.