Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Modrić na suđenje nije došao jer je dehidrirao

Autor: Minja Gugić

31.03.2010. 22:00
Modrić na suđenje nije došao jer je dehidrirao

Foto: Zvonko KUCELIN



Josip Modrić se tereti za “dilanje”, a Fran Olujić za posjed sedam grama kokaina. Cijela se “priča” dogodila 28. srpnja prošle godine oko 22 sata, na Liburnskoj obali u Zadru


Zbog povraćanja i dehidracije prvooptuženog Josipa Modrića (31) bivšeg nogometaša Nogometnog kluba Zadar, jučer je na Županijskom sudu odgođeno suđenje njemu i mladom odvjetniku Franu Olujiću (33), sinu poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića koji su optuženi zbog kaznenog djela zlouporabe opojne droge.
Osim, Josipa Modrića nije se pojavio ni odvjetnik Gordan Nižić koji ga brani uz Ljubu Pavaskovića Viskovića, odvjetnika iz Zagreba.
Predsjednica Sudskog vijeća Enka Moković predložila je da se potom izvanraspravno saslušaju dvojica svjedoka, međutim, ni tužitelj Denis Sokol, a ni odvjetnici se s tim nisu složili smatrajući kako tijekom njihovog saslušanja i ispitivanja na raspravi, mora biti prisutan optuženi Modrić, pa je rasprava odgođena za kraj svibnja.
Josip Modrić se tereti za “dilanje”, a Fran Olujić za posjed sedam grama kokaina.
Cijela se “priča” dogodila 28. srpnja prošle godine oko 22 sata, na Liburnskoj obali u Zadru. Josip Modrić je optužen da je na trajektnom pristaništu izašao iz svog BMW-a i prišao Franu Olujiću te mu prodao nešto više od sedam grama kokaina pakirnog u jednu bijelu, plastičnu vrećicu.
Fran Olujić se tereti da je drogu kupio, a policajci su ga uhvatili na trajektu s vrećicom i kokainom.
Za razliku od Frana Olujića koji se nakon uhićenja i privođenja kod istražnog suca branio šutnjom, Modrić je iznio svoju obranu.
On je kako saznajemo, rekao da je povremeni konzument kokaina te da je par dana prije nego što je uhićen kupio deset grama kokaina za svoje potrebe. Toga dana išao je na tulum u Preko, a sa sobom je uzeo dio kupljene droge. Kad je išao kupiti karte za trajekt primjetio je policajce u civilu koje je prepoznao. Uspaničio se zbog droge koju je imao, a onda je, u masi ljudi primjetio Frana Olujića kojeg poznaje od ranije, pa mu je prišao, pozdravio se s njim i bez njegovog znanja stavio mu vrećicu s drogom u džep hlača, misleći da to nitko ne vidi.
S Olujićem se samo pozdravio, a drogu mu je stavio u džep jer je on odvjetnik, pa je zbog toga mislio da nikome neće biti sumnjiv.
I dok je Josip Modrić nakon uhićenja proveo neko vrijeme iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, Olujić junior je nakon saslušanja bio odmah pušten da se brani sa slobode.
Iako se očekivalo da će ga braniti otac, jučer se na zadarskom Županijskom sudu u ulozi njegova odvjetnika pojavio Ivan Lovrić, odvjetnik iz Zagreba.