Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Ljupču prikupljeno 39 doza krvi

Autor: Branko Božić

31.03.2010. 22:00
U Ljupču prikupljeno 39 doza krvi

Foto: Branko BOŽIĆ



U predblagdanskom ozračju ljubački aktiv DDK i zadarski Crveni križ, uz sudjelovanje medicinskog osoblja Službe za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice na čelu s liječnicom Dunjom Fiala, upriličili su prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija je provedena u zgradi ljubačke osnovne škole. Odaziv je vrlo dobar, što pokazuje broj od 53 osobe koje su se odazvale akciji. I to ne samo iz Ljupča već i iz Ljubačkih Stanova, Krneze, Podvršja te Rtine i Murvice. Krv je uspjelo dati 39 osoba.
Krv su dali: Mladen Dušević, Ivan Dušević, Ivica Jordan, Ivo Dušević, Marin Marelja, Martina Matak, Marin Ivanac, Tomislav Ivanac, Ružica Marelja, Stipan Dušević, Ivan Matak, Ronald Miočić, Ante Dušević Antonio Lazanja, Nikolina Dušević, Ana Dušević, Eliana Zekanović, Ivan Dušević Roko, Josip Miočić, Milan Perković, Zdravko Jordan, Joso Ivanac, Stevo Vargović, Rosa Perković, Ivica Stojić, Dario Brkić, Šime Dušević, Ante Ivanac, Milan Borzin, Marica Marušić, Martina Marušić, Svetka Vukas, Maja Marušić, Zdravko Dušević, Tomislav Ivanac Mladen, Jure Perković, Dragan Čolak, Ante Dokoza i Jure Ćustić.
Nakon završetka akcije u školskoj učionici priređen je obrok. Njega su za sve sudionike akcije, financijske podupiratelje te simpatizere pripravili domaći kuhar Milan Perković i njegova supruga Rosanda. Tom je prigodom predsjednik aktiva DDK Ljubač Mladen Dušević najsrdačnije zahvalio svim davateljima krvi, referentu Crvenog križa Branku Kolanoviću, medicinskom osoblju i dr. Dunji Fiala, vodstvu ražanačke škole u čijem sastavu djeluje škola u Ljupču. Posebno je zahvalio pekari “Foša” iz Zadra i zadarskoj trgovačkoj kući “Sonik” na materijalnoj potpori te općini Ražanac kao i ljubačkim dobrotvorima – sestrama Mariji i Zorki Dušević, Luciji Dušević te bračnom paru Stošiji i Tonću Marušiću, koji su financijski potpomogli akciju.
Predsjednik Aktiva Mladen Dušević je s ponosom ustvrdio da se u akcije uključuje sve više mladih darivatelja iz Ljupča i okolnih mjesta. Na kraju je još istaknuo da čak 25 posto stalno nastanjenih stanovnika Ljupča daje krv, dok se istovremeno ta brojka na razini Hrvatske kreće na razini od oko pet posto.