Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Optuženi: Ona nije znala da idem po heroin

31.03.2011. 22:00
Optuženi: Ona nije znala da idem po heroin


Optuženi su zbog posjeda u cilju daljnje prodaje desetak grama heroina. Kada su ih zaustavili zadarski policajci početkom veljače lani, optužena Vukelić im je odmah predala paketić s drogom
Tajana i ja smo u vezi i živimo zajedno više od sedam godina. Toga dana joj nisam rekao zbog čega s Paga gdje živimo, idemo u Zadar. Ona ništa nije znala. Rekao sam joj samo da idemo do grada malo prošetati i na piće. Da je slučajno znala da idem po drogu sigurno bi me spriječila – rekao je jučer u svojoj obrani na Županijskom sudu u Zadru, Nedjeljko Fabijanić (37) koji se zajedno sa svojom izvanbračnom suprugom Tajanom Vukelić (30) tereti za posjed u cilju daljnje prodaje desetak grama heroina.
Njih su naime, kako stoji u optužnici, zadarski policajci zaustavili početkom veljače prošle godine nedaleko od “male pošte” i u autu su im našli taj heroin koji im je Vukelić dobrovoljno predala.
U svojoj je obrani Fabijanić dalje ispričao kako je nakon pića Tajani rekao da ide kupiti cigarete, a zapravo je išao po heroin kojeg je unaprijed “osigurao”.
– Prije nego što sam krenuo na liječenje bio sam na više od dva grama heroina dnevno kojeg sam ušmrkavao. I danas sam još uvijek na terapiji heptanonima kojih sada uzimam 12 dnevno. Na početku naše veze Tajana je znala za moju ovisnost, a kasnije me i natjerala na liječenje. Nakon što sam kupio drogu i vratio se u auto gdje me čekala, primijetila je po mom ponašanju da “nešto ne štima”. Onda smo se i poriječkali. Inzistirala je da priznam što se događa i pitala me što mi je, na što sam joj ja bacio smotuljak s heroinom. Ona je vrećicu otvorila da se uvjeri o čemu se radi i u tom su trenutku “uletili” policajci – branio se Fabijanić dodajući kako je ta droga bila namijenjena isključivo njegovim potrebama te da nikad u životu nije “dilao” drogu.
Vukelić je potvrdila u cijelosti njegovu priču dodajući kako se droga sasvim slučajno našla kod nje kada su ih zaustavili policajci.
– Vrećicu sam htjela baciti. Bila sam jako ogorčena i ljuta na njega jer je bio na liječenju, a pokleknuo je. Znala sam da mu je teško jer ima jako bolesnog oca, a majka mu je dan ranije doživjela moždani udar i bilo je pitanje hoće li preživjeti. Bio je depresivan, ali sam mislila da može i dalje bez droge bez obzira na to. Ja nisam ovisnica – rekla je Tajana Vukelić pred Sudskim vijećem kojim u ovom slučaju predsjeda sutkinja Dijana Grancarić.
Prije iznošenja njihovih obrana u ulozi svjedoka pojavila su se i dvojica policajaca Odjela za droge PU zadarske koji su ih zaustavili. Do njih su došli tajnim praćenjem i prisluškivanjem jednog drugog Pažanina koji je već bio osuđivan zbog droge. S obzirom da su on i Fabijanić kontakirali, policajci su ga pratili te na taj način i uhvatili. Ukratko su ispričali kako su ih zaustavili i kako im je Tajana Vukelić odmah dragovoljno predala heroin. Policajci su još dometnuli kako su oboje bili šokirani i jako uplašeni kada su ih zaustavili.
Dokazni je postupak potom okončan završnim govorima optužbe i obrane, a presuda će biti izrečena u ponedjeljak.