Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ante Rados novi direktor TZ Zadra!

31.03.2016. 22:00
Ante Rados novi direktor TZ Zadra!


Radosu će u početku pomagati dosadašnji direktor Zvonko Šupe koji u uredu Turističke zajednice ostaje dok novi direktor u cijelosti ne preuzme dužnost
Ante Rados novi je direktor Turističke zajednice grada Zadra.  Tako je većinom glasova u tajnom glasovanju na sinoćnjoj sjednici  odlučilo Turističko vijeće nakon što su njegovi članovi u srijedu saslušali  šestoricu kandidata.
Između njih šestero (sedmi kandidat Ante Peroš u međuvremenu je  odustao jer je pronašao novi posao), Vijeće je kao najboljeg ocijenilo srednjoškolskog profesora i voditelja klape. Radosu će stoga u početku pomagati dosadašnji direktor Zvonko Šupe koji u uredu Turističke zajednice ostaje dok novi direktor u cijelosti ne preuzme dužnost, odnosno svlada sve zadaće na kojima je njegov prethodnik dosad uspješno radio.
Radosa tako čeka prvi zadatak da od doajena zadarskog turizma  Zvonka Šupe upija iskustvo i nauči sve potrebno za funkcioniranje ureda kao službenog nositelja lokalnog turizma. 
Graditi brend
Novom direktoru nakon preuzimanja dužnosti pomoći će i činjenica  da je kao voditelj klape obišao mnoge zemlje, pa i s tih aktivnosti ima  nekakvo turističko iskustvo. Dosad se ponosio činjenicom da je njegova  klapa “Kožino” 2014. godine bila pobjednik Omiškog festivala, no ostaje  vidjeti kako će Rados to bogato glazbeno iskustvo prenijeti u turističku  zajednicu.
Zadarska javnost završetkom ovog natječaja konačno može odahnuti  jer je grad uoči sezone dobio prvog čovjeka gradskog turizma, i to samo  dva mjeseca nakon što je proglašen najboljom europskom destinacijom. Od čelnog čovjeka TZ Zadra očekuje se, kako su nedavno poručili  u zadarskoj turističkoj zajednici, da najbolju europsku destinaciju podigne na još veći nivo udruživanjem svih subjekata lokalnog turizma.
Osigurati nove programe
Radosa, naime, čeka jako puno posla na području kojega dosadašnja  ekipa već godinama razvija, a to je podizanje kvalitete privatnih iznajmljivača na mnogo veću razinu kako bi udovoljili sve zahtjevnijem svjetskom tržištu. Privatnih je iznajmljivača sve više, ali razina dobrog dijela  privatnog smještaja još uvijek ne odgovara zahtjevima turista. Tu je i  mnogo puta naglašavan problem nedostatka luksuznih hotela. Nije, naravno, na Turističkoj zajednici, da traži investitore, ali ukoliko se zadrži  ova razina popularnosti oni će sami doći, što su već pokazali i prvi projekti luksuznih resorta, pa i najnovije ulaganje američkih investitora u  luksuzne hotele Punta Skale.
Radosa prije svega čeka daljnji razvoj imidža zadarskog turizma i profiliranje lokalnih specifičnosti koje će privući nove goste. Kako i broj gostiju i njihova ukupna potrošnja u našoj županiji srećom rastu iz godine  u godinu, novi direktor mora osigurati i nove programe za daljnju prezentaciju Zadra kao turističkog branda.
Ostalih šest kandidata, a to su, Vanja Čvrljak, Tomislav Letinić, Branko  Ganzulić, Bernard Miočić i Ivica Plazonić, očito članove Turističkog vijeća nisu uvjerili da mogu ispuniti ove zadaće, pa Radosu sada ostaje dokazati da on to može. Čeka ga, dakle, vrlo vruća sezona.