Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Fain naslijedio Ražnjevića

31.03.2016. 22:00
Fain naslijedio Ražnjevića


Poznatom turističkom stručnjaku, Goranu Ražnjeviću, direktoru biogradske Ilirije, završen je mandat člana Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, a umjesto njega Zadar će ubuduće zastupati  vlasnik turističke agencije Tomislav Fain. Na ovu je dužnost potvrđen na  Izbornoj sjednici Sabora HTZ-a na kojoj je izabrano još 12 članova.
Fain je član Turističkog vijeća TZ grada Zadra i Skupštine TZ županije,  te je dobro upoznat sa situacijom u lokalnom turizmu čije bi interese u  Zagrebu trebao štititi i općenito pridonijeti razvoju hrvatskog turizma.  Ražnjević je dosad zdušno agitirao za Zadar preuzevši članstvo u Turističkom vijeću otkako je njegov prethodnik Frane Skoblar dao ostavku  nezadovoljan smjenom tadašnje direktorice HTZ-a, Zadranke Meri Matešić.
Očekuje se kako će Fain u HTZ-u kvalitetno braniti boje Zadra, koji je  ove godine proglašen najboljom europskom destinacijom, osobito nakon što je Skupština županijske TZ za ovo mjesto kandidirala troje turističkih djelatnika: osim njega to su još Turisthotelov voditelj prodaje i  marketinga Ivo Bobić, te Goran Ražnjević.
Za našu je županiju važno da je na ovaj način zadržala svojega člana u  najvišem tijelu Hrvatske turističke zajednice, osobito zbog činjenice da  je zadarska regija već 12 godina zastupljena u Turističkom vijeću.