Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odskočna daska za kraljevski klub

31.03.2016. 22:00
Odskočna daska  za kraljevski klub


Trener Hector Vicente istaknuo je kako je cilj kampa da mladi igrači osjete vrijednosti koje su povezane sa Real Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud
Prigodnom svečanošću kod Gradske uprave u Biogradu   jučer je otvoren prvi nogometni kamp Real Madrida u Hrvatskoj. Za  145 mladih nogometaša od 7 do 17 godina san više nije daleko, na prvom su koraku za zaigrati za kraljevski klub Real Madrid, deseterostrukog prvaka Europe i službeno najboljeg kluba 20. stoljeća prema izboru  FIFA-e.
Mladim nogometnim talentima iz Lijepe Naše i inozemstva te njihovim roditeljima toplu dobrodošlicu i ugodan boravak poželio je zamjenik gradonačelnika Biograda Marijan Stopfer.
– Vjerujem kako ćete do utorka, do kada traje ovaj petodnevni kamp,  provesti svoje vrijeme konstruktivno, kako bi jednog dana postali igrači  upravo ovoga kraljevskog kluba čije kamp nosi ime, poručio je Stopfer.
Velika stvar za Biograd
Dolazak najbogatijeg nogometnog kluba na svijetu,  Reala, makar na  ovakav način, velika je stvar za Grad Biograd  i Zadarsku županiju, kazala je renomirana voditeljica Branka Pelicarić iz Radio BnM-a.
– Naš prelijepi mediteranski gradić svih ovih dana je vaš grad, vaš  dom. Mladi talentirani nogometaši i treneri ovo je iznimna prigoda da  svi zajedno upoznamo rad i metodologiju po kojima radi slavni klub  koji je stvarao nogometnu povijest, kazao je i predsjednik HNK Primorca Marin Uskok.
Pritom je naglasio kako mu je najvažnije da djeca budu zadovoljna  onim što im se nudi jer, kaže, bez toga sve drugo bi bilo uzaludno.
– Kada bih vas sada pitao da nabrojite 10 najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, pretpostavljam kako bi vam se na popisu zasigurno pronašla četvorica realovca: Luka Modrić, Robert Prosinečki  Žuti, Davor Šuker i Robert Jarni. Jer samo najbolji mogu igrati u najvećim klubovima i to jasno govori koliko je teško doći do Real Madrida,  tvrdi Zlatko Marić, vlasnik agencije Be Free Football, zahvaljujući kojem  je počela ova lijepa priča.
Nakon podjele dresova na Gradskom stadionu Kazimir i Silvio, nestrpljenja, velikog uzbuđenja i iščekivanja, prvoga dana kampa Real Madrida mladi su nogometaši mogli uživati u sadržajnim treninzima i u  jednom sasvim novom iskustvu.
Španjolski i hrvatski treneri
Njih su skupinama nazvanim “Ronaldo”, “Bale”, “Modrić”, “Kovačić”, “Ramos” i “Carvajal” na treninzima vodili španjolski treneri Jesus Manuel Pelucia, Miguel Miranda, Hector Vicente te Elvis Brajković i   Rafaelo Šušić. 
– Cilj je da mladi igrači osjete vrijednosti koje su povezane sa Real  Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud,  ističe jedan od trenera Vicente,  koji je rekao kako svaki od njih ipak ima  neki svoj stil rada.
Šest Hrvata je igralo u bijelom dresu kraljevskog Real Madrida: Igor  Jovičević (42), Robert Prosinečki (47), Davor Šuker (48), Robert Jarni  (47), Luka Modrić (30) i Mateo Kovačić (21).
– Treninzi se do ponedjeljka održavaju dva puta dnevno, dok će se u  utorak odigrati utakmice na kojima će se izabrati 15 mladih talenata od  8 do 12 godina i 15 mladih talenata od 12 i više godina za sljedeći stupanj kampa, obznanio je Marić.