Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Robert Škifić najizgledniji kandidat za ravnatelja Lučke uprave Zadar

31.03.2017. 22:00
Robert Škifić najizgledniji kandidat za ravnatelja Lučke uprave Zadar


Četvero kandidata jučer je pristupilo razgovoru za ravnatelja Lučke uprave Zadar, a nakon selekcije svih koji ne zadovoljavaju uvjetima, najboljim kandidatom pokazao se bivši direktor brodogradilišta “Viktor Lenac”, Robert Škifić.
Upravno vijeće Lučke uprave idućeg će tjedna sazvati sjednicu na kojoj će izabrati novog ravnatelja, no iz neslužbenih izvora saznajemo kako je imenovanje Roberta Škifića već gotova stvar. Voditeljica Pravne službe Lučke uprave Zadar, Jelena Bakočević, o jučerašnjim prezentacijama kandidata kazala nam je:
– Održani su razgovori s kandidatima koji su pristupili razgovoru u zakazano vrijeme te prezentirali svoje programe i temeljna načela rukovođenja Lučkom upravom u narednom razdoblju od četiri godine. Idućeg tjedna natječajna komisija izradit će prijedlog kojega će dostaviti Upravnom vijeću – kaže Bakočević.
Naime, zašto se Škifić smatra najizglednijim kandidatom?
Na razgovor su, osim njega, pristupila još četiri kandidata. Kako smo  nedavno pisali, na natječaj je pristiglo sedam molbi, od kojih je jedna  nevažeća s obzirom da je došla izvan roka natječaja. Na razgovor su pozvani samo kandidati koji su udovoljavali uvjetima natječaja, a to su: Boris Katičin, kapetan bojnog broda i predavač na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, Andrija Šarić, diplomirani inženjer građevine, djelatnik LU Zadar, Emil Bilić, aktualni ravnatelj LU, te već spomenuti Robert Škifić.
Najbolji program rukovođenja Lučkom upravom ponudio je Škifić, a koji ujedno ima najveće iskustvo na rukovodećim poslovima u brodogradnji: osim brodogradilištem “Viktor Lenac” u kojemu je proveo punih osam godina, upravljao je i dvjema zadarskim tvrtkama, SAS vektorom i SAS brodogradnjom.
Škifić je inače ovo poznato riječko brodogradilište napustio prije točno godinu dana, a razlozi njegove ostavke ostali su nepoznati. Zadarska je javnost o njemu najviše čula nakon prosvjeda zadarskih sindikata čiji su članovi, zaposlenici SAS vektora, tražili zaostale plaće te na kraju uspješno i završili pregovore s upravom tvrtke.