Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Terkeš: Protiv Kamena želimo nastaviti pobjedničku seriju

31.03.2017. 22:00
Terkeš: Protiv Kamena želimo nastaviti pobjedničku seriju


U 23. kolu Treće HNL jug Zadar će danas s početkom u 16 sati dočekati momčad Kamena. I to s novim trenerom Ivanom Pudarom koji je u srijedu predstavljen na Stanovima. Pudar je na mjestu trenera prve momčadi zamijenio Josipa Butića koji je dao ostavku, tj. Zvonimira Jurića koji je vodio dva posljednja prvenstvena dvoboja. Nakon dvije uzastopne pobjede, protiv Neretvanca i Orkana, Zadrani danas očekuju nastavak pobjedničkog niza. Nitko ne dvoji da je momčad sa Stanova papirnati favorit u ovome dvoboju, ali to će trebati dokazati i na travnjaku. Kamen se sigurno neće tako lako predati, uostalom šestoplasirana su momčad prvenstva što dokazuje da posjeduju određenu kvalitetu.
– Svima je jasno što danas želimo i koji nam je cilj u dvoboju s Kamenom – kazivao je jučer iskusni napadač momčadi sa Stanova Želimir Terkeš.
Opravdati ulogu favorita
– Slavljem nad Orkanom koje je tek drugo gostujuće ove sezone, napokon smo spojili dvije pobjede zaredom. Naravno da tu ne želimo stati već tu pobjedničku seriju moramo produžiti što je dulje moguće. Svaka pobjeda momčadi donosi dodatno samopouzdanje i motivaciju za rad. Uvjeren sam da ovu seriju možemo nastaviti i protiv Kamena bez obzira što se radi o kvalitetnoj momčadi. 
Kamen je u jesenskom sudaru na svom travnjaku slavio protiv Zadra rezultatom 2:0.
– Bila je to moja prva utakmica po povratku na travnjak nakon ozljede. Kao i u mnogim utakmicama ove sezone mi smo bili ti koji smo diktirali tempo i imali posjed, a Kamen je zabijao. Bez obzira na taj poraz smatram da smo kvalitetnija momčad od njih i to nam daje za pravo da se u ovoj utakmici nadamo osvajanju sva tri boda. Naravno, tu veću kvalitetu moramo pokazati na travnjaku i tako opravdati ulogu favorita. Bez toga nema ni bodova.
I osobno Terkeš može biti zadovoljan nakon posljednje utakmice, bio je strijelac i asistent.
Po drugo mjesto
– Uvijek iznova ću ponoviti da pojedinačni učinak nikad ne smije biti ispred učinka momčadi. Najvažnije je da pobjeđujemo, odmah se stvori dobra atmosfera i motiv više. Ako i ne možemo na vrhu dostići Hajduk II, zašto kao cilj ne bi postavili to drugo mjesto koje je itekako dohvatljivo. Kada imaš motiv i cilj, automatski imaš mogućnost i ostvariti ga. Ne kažem da se trebamo opterećivati time, ali se možemo dodatno motivirati. Istina, zadovoljan sam svojim učinkom iz posljednje dvije utakmice, ali to i nije teško ostvariti kada igra cijela momčad. I pobjeđuje. A ja osobno sam tu da pomognem ovim mladim igračima pri kraju svoje nogometne karijere i svaki njihov iskorak dodatno me raduje.
Od srijede je momčad Zadra preuzeo novi trener, iskusno trenersko ime Ivan Pudar. Prvi dojmovi?
– Prerano je još za neke velike dojmove nakon dva odrađena treninga. Osobno trenera Pudara ne poznajem od ranije, ali iz medija sam mogao dosta čitati o njegovoj trenerskoj karijeri. Iskusan je trener koji je vodio dosta klubova i s njima imao odlične rezultate. Vjerujem i nadam se da će to ostvariti i u Zadru. Od nas igrača će dobiti punu podršku i vjerujem da zajedničkim snagama možemo puno toga dobroga ostvariti na Stanovima. A bilo bi jako dobro da krenemo već danas protiv Kamena – kazao je na kraju razgovora Želimir Terkeš.