Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najveći zadarski dužnici Regionalna veletržnica Benkovac i dva Gortana

Autor: Suzana Bandić

30.04.2013. 22:00
Najveći zadarski dužnici Regionalna veletržnica Benkovac i dva Gortana


S prvog mjesta pravnih osoba dužnika brisan je Tankerkomerc d.d. s dugom od 39,7 milijuna kuna, jer je u postupku predstečajne nagodbe.


Ministarstvo financija na svojim je službenim stranicama objavilo najnovije podatke o poreznim dugovanjima građana i tvrtki. Nakon najnovijeg ažuriranja tzv. Linićeve liste srama za Zadarsku županiju već među prvih desetak rangiranih u tri kategorije – pravne osobe, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost i građani, vidljive su promjene.
Najveće promjene mogu se primijetiti na listi pravnih osoba gdje je s prvog mjesta brisana tvrtka Tankerkomerc d.d. s dugom od 39,7 milijuna kuna, jer ta tvrtka u postupku predstečajne nagodbe. Stoga se s drugog mjesta na prvo premjestila Regionalna veletržnica Benkovac sa 17,7 milijun kuna što je za 600 tisuća kuna više nego prije tri mjeseca kad je ova nepopularna lista posljednji put ažurirana.
Na broju dva je tvrtka Gortan-Zadar d.o.o. za poslove u građevinarstvu s dugom od 16,7 milijuna, koliko su dugovali i na 31. siječnja ove godine. Na broju tri našlo se sestrinsko poduzeće Gortan – građenje d.o.o., s dugom od sedam milijuna kuna, dok je na četvrtom mjestu NK Zadar s dugovanjem od 6,1 milijun kuna, što je za 200-tinjak tisuća kuna više nego što je prvoligaš sa Stanova dugovao državi prije tri mjeseca.