Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gaćina: Trebali smo bolje, kiksali smo u grupi

Autor: Viktor Bogut

31.05.2010. 22:00
Gaćina: Trebali smo bolje, kiksali smo u grupi

Foto: Daniel KASAP



Ipak moram istaknuti da smo u kasnijem razigravanju igrali dobro i borbeno te smo uspjeli izboriti ostanak u prvoj jakosnoj skupini, a to nam je i bio primarni cilj – kaže Zadranin Andrej Gaćina
Kina u muškoj, Singapur u ženskoj konkurenciji postali su ekipni prvaci u stolnom tenisu na svjetskom prvenstvu održanom u Moskvi.
Kinezi su u finalu slavili protiv Njemačke 3:1, dok su Singapurke u finalu bile bolje od Kine, također 3:1.
Hrvatska ženska reprezentacija na prvenstvu je osvojila 11. mjesto, dok su hrvatski stolnotenisači SP zaključili na 18. mjestu.
Pobjedom nad Rumunjskom 3:1 Hrvatice su u konačnici osvojile 11. mjesto, što je odličan rezultat, pogotovo ako uzmemo u obzir da je konkurencija na ovom prvenstvu bila prejaka. S druge strane, muška reprezentacija završila je ne 18. mjestu. Rezultat nije sjajan, ali bez Zorana Primorca bilo je teško očekivati puno više, iako je, pogotovo u skupini, bilo prostora za koju pobjedu više, a s tim bi i rezultat bio bolji. U posljednjoj utakmici Hrvati su 3:1 poraženi od Kineskog Tajpeha, no u konačnici su uspjeli ostvariti zacrtani cilj, a to je opstanak u prvoj jakosnoj skupini.
– Moglo je biti bolje. Moram to priznati. U prvom dvoboju sa Španjolskom tijesno smo izgubili. 3:2. Pri rezultatu 1:1, Ivan Juzbašić je imao vodstvo od 2:0 i 6:1. To je bio praktično dobiven meč. Nažalost, izgubio je. Da je on to uspio slaviti, mi bismo dobili taj meč. Tu se sve promijenilo, jer bi turnir bio potpuno drukčiji – kazao je Zadranin Andrej Gaćina, koji je u Moskvi bio prvi igrač hrvatske reprezentacije.
– Imali smo šansu i u pretposljednjem dvoboju protiv Mađarske. Da smo to dobili, bili bismo treći u grupi i igrali bismo protiv Švedske u osmini finala. Također smo imali priliku, ali smo izgubili, a ta Mađarska se u konačnici plasirala među osam najboljih momčadi. No, ipak moram istaknuti da smo u kasnijem razigravanju igrali dobro i borbeno te smo uspjeli izboriti ostanak u prvoj jakosnoj skupini, a to nam je i bio cilj.
Kako ste zadovoljni svojim igrama na ovom prvenstvu?
– Nisam pretjerano zadovoljan. Naporna sezona, u kojoj sam mnogo putovao, ostavila je danak. Ipak sam živio u Belgiji, igrao u Njemačkoj, putovao po mnogim turnirima i sigurno da sam bio umoran nakon takve sezone.
Gaćina će iduće sezone igrati u Charolaiu, klubu iz kojeg je poslan na posudbu.
– To je najbolje rješenje za mene. Imat ću mnogo više vremena za trening. To mi je ove sezone nedostajalo, pošto je bilo teško spojiti nekoliko uzastopnih treninga, zbog mnogih putovanja – zaključio je Gaćina, koji će sad imati nekoliko dana odmora prije nastavka sezone. Prvi njegov idući izazov bit će pozivni turnir u Francuskoj koji je na rasporedu za deset dana.