Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nevrijeme rastjeralo vjernike ninskog kraja

Autor: Branko Božić

31.05.2013. 22:00
Nevrijeme rastjeralo vjernike ninskog kraja

Foto: Branko BOŽIĆ



Vjernici Nina su i ove godine obilježili veliki kršćanski blagdan Tijelovo odnosno Brašančevo. Najsvečanije je bilo na misi koju je s brojnim okupljenim vjernicima Nina, Ninskih Stanova i Grba te ovdašnjih turističkih naselja u prvostolnici sv. Anselma predvodio i propovijedao don Božo Barišić.
– Okupili smo se na ovom svetom mjestu da slavimo euharistiju i da se njome hranimo. Euharistija je ono od čega se jača i obnavlja, od čega se crkva razvija. Bog je kruh od kojeg se ne gladuje i piće od kojeg se ne žeđa. Euharistija je blagdan jedinstva s Isusom Kristom. Bog je došao među nas jer nas neizmjerno voli. Ali i mi moramo ljubiti njega. Nemojmo zaboraviti da na našem životnom putu nije dostatan samo kruh zemaljski i riječ zemaljska i mudrost ovog svijeta, već prije svega Božja Riječ i posvećeni kruh Isusova tijela sa svetog stola kojim nas hrani naš Gospodin, rekao je uz ostalo u svojoj propovijedi don Božo Barišić.
Blagdansko slavlje liturgijskim napjevima uveličao je mješoviti katedralni župni zbor »Sv. Marcela« pod ravnanjem časne sestre Krešimire Zanki. Upečatljiv prizor čitavom ovom svetom događaju pružala su djeca s košaricama cvijeća kao i u bijele odore odjeveni ovogodišnji mladi ninski prvopričesnici.
Premda je sve bilo spremno da nakon mise ukrašenim gradskim ulicama i trgovima krene tijelovska procesija na žaljenje mnogih to se ovog puta nije dogodilo. Naime, pri završetku svete mise grad Nin i njegovu širu okolicu zahvatilo je snažno grmljavinsko, kišno nevrijeme.