Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svađa oko bureka završila potezanjem noža

Autor: Minja Gugić

31.05.2013. 22:00
Svađa oko bureka završila potezanjem noža


Zadranin u dobi od 19 godina i njegov godinu stariji prijatelj hospitalizirani su u zadarskoj Općoj bolnici nakon incidenta koji se dogodio u subotu ranom zorom ispred pekarnice u Ulici Antuna Barca na zadarskom gradskom predjelu Smiljevac, no kako smo saznali njihovi životi nisu ugroženi iako je stariji mladić puno ozbiljnije ozlijeđen.
Prema onome što se moglo doznati nakon što su zadarski inspektori odradili svoj dio posla, kako to obično i često biva, dvojica su mladića vraćajući se iz noćnog provoda svratili u pekarnicu kako bi nešto pojeli. Uzeli su pecivo, no navodno nisu bili zadovoljni uslugom, odnosno onim što mu je im je pekar ponudio, jer su navodno tražili burek, a pekar im je pojasnio kako bureka još nema.
Izgurao ih je vani, a potom je došlo do sukoba između pekara i njegovog 20-godišnjeg sina te dvojice mladića koji su se počeli svađati i vikati na pekara te su u bijesu razbili i staklo na vratima pekarnice. Onda su se ipak, povukli.
Ali, nakon kratkog su se vremena vratili “s pojačanjem” – još dvojicom 19-godišnjaka i onda je u sveopćem metežu i naguravanju 48-godišnji pekar potegao nož te starijeg mladića ubo u predjelu lijevog pazuha, a desnog u predjelu prepona.
Ozlijeđeni mladići su vozilom Hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu gdje su ostali na daljenjem liječenju, dok su ostali privedeni u policiju na kriminalističko istraživanje koje je okončano kaznenim prijavama.
Tako je pekar kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva, odnosno “usmrćenja u pokušaju” te je nakon ispitivanja pušten kući. Sva četvorica izgrednika prekršajno su prijavljena zbog drskog ponašanja, remećenja javnog reda i mira te uništenja i oštećenja tuđe stvari – razbijenog stakla na vratima.