Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Manev umjesto Fučkara

Autor: Viktor Bogut

30.06.2009. 22:00
Manev umjesto Fučkara


Manev je kvalitetan igrač. Možda za nijansu slabiji od Fučkara, no na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu dokazao je da kugla sve bolje i bolje te da postiže odlične rezultate – ističe Šime Mijolović, trener Zadra


KK Zadar u sezoni 2009./10.


Mario Baljak (K)
Luka Ukalović
Primož Pintarić
Branislav Bogdanović
Duško Milanović
Konstandin Manev
Marko Vidak
Hrvoje Marinović
Davor Zohović
Krešimir Mesić
Zdravko Tonković
 




Konačno je poznat i roster kuglača Zadra za sezonu 2009./2010. U odnosu na prošlu sezonu postoje dva važna noviteta. Prvi je odlazak jednog od najboljih igrača, Zagrepčanina Damira Fučkara koji je pojačao redove Medveščaka. S druge strane, njegovo mjesto zauzet će bivši igrač Bjelovara i makedonski reprezentativac Konstantin Manev. Iako se čini da Zadrani i nisu najbolje prošli u toj zamjeni, Manev je, po riječima trenera Šime Mijolovića, pravi igrač za Zadar.
– Manev je kvalitetan igrač. Možda za nijansu slabiji od Fučkara, no na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu dokazao je da kugla sve bolje i bolje te da postiže odlične rezultate – ističe Mijolović. Osim izmjene Fučkar – Manev, udarna postava branitelja titule prvaka Hrvatske će ostati gotovo indentična kao lani. Stoga bi uz kapetana Marija Baljka i domaćeg Luku Ukalovića tu trebali još biti Branislav Bogdanović, Primož Pintarič, Duško Milanović te Manev, a na klupi će se uz iskusnog Marka Vidaka naći niz mladih igrača.
– Hrvoje Marinović je već prošle sezone pokazao da je izrazito kvalitetan mladi igrač, koji već sada pokazuje da je prvoligaški igrač, iako je 1990. godište. Ako nastavi s dobrim igrama i kvalitetnim razvojem, sigurno će dobiti još više prilike nego lani. Pristupio nam je još jedan juniorski reprezentativac iz Splita. Radi se o Davoru Zohoviću, a na dvojnoj registraciji će biti još mlađi Krešimir Mesić i novi igrač iz Gospića Zdravko Tonković. S ta četiri igrača imamo velik zalog za budućnost.
Za pretpostaviti je da se očekivanja u novoj sezoni neće previše mijenjati?
– Sigurno da ne. Krenut ćemo u novu obranu titule i pokušati što dalje doći na Svjetskom Kupu i Europskoj ligi.
Vrlo brzo nakon što krene hrvatsko prvenstvo, Zadrani će imati prvi međunarodni izazov. Početkom listopada je na rasporedu Svjetski Kup, a pripreme za iduću sezonu kreću već za desetak dana.
– Prvu prozivku imat ćemo 11. srpnja, a očekujem da većinu treninga obavimo na našoj kuglani u Mocirama – zaključuje Mijolović.