Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nadamo se dolasku još jedne špice

Autor: Drago Bajković

30.06.2009. 22:00
Nadamo se dolasku još jedne špice

Foto: Vedran SITNICA



I jučer su nogometaši Zadra odradili dva treninga u sklopu prve faze priprema za sezonu 2009/10. Nakon što su u nedjelju odigrali ogledni susret s Istrom, trener Dalibor Zebić zahvalio se nekim igračima koji po njegovom nahođenju nisu zaslužili dres prvoligaša sa Stanova. S kojim igračkim kadrom će Zadrov strateg na pripreme u Sloveniju još uvijek nije poznato.
– Utakmica s Istrom mi je dobro došla jer sam mogao vidjeti na koje igrače ne mogu računati u nastavku priprema. Sada imamo oko dvadesetak igrača na treningu plus vratari – kazivao je jučer Zebić.
– Rezultat iz te utakmice mi nije bio posebno važan, puno važnije mi je bilo vidjeti mogućnosti nekih igrača. S nekima sam zadovoljan i mislim da ću u nastavku priprema moći ozbiljno računati na njih. Istra je došlau gotovo nepromijenjenom sastavu u odnbosu na prošlu sezonu i vidjelo se da su poprilično uigrani, dok smo mi isprobali većinu igrača i u tom slučaju ne može se igrati na rezultat. U svakom slučaju ova utakmica mi je itekako dobro došla.
Zebić nije želio puno o imenima, ipak neizostavno pitanje bilo je ono o francuskom igraču Juliu Barrabesu.
– Pokazao je da zna igrati i vidljivo je da je prošao nogometnu školu. Radi se o igraču na poziciji zadnjeg veznog koji bi nam dobro došao za sljedeću sezonu. Sada treba vidjeti hoće li se klubovi moći dogovoriti, a što se mene tiče dajem zeleno svjetlo. U sljedećih nekoliko dana trebali bi znati hoće li Barrabes nastaviti karijeru u prvoligašu sa Stanova.
Zadrov strateg napomenuo je kako i dalje nema napadača koje željno iščekuje.
– Nedostaje nam špic igrača i nadam se da ćemo u sljedećim danima kvalitetno popuniti ta mjesta u momčadi. Sutra (op.a danas) bi na probu trebao stići jedan špic igrač, a na nama je da vidimo o kakvom se igraču radi. U svakom slučaju nadam se da će do odlaska u Sloveniju i te pozicije biti popunjene.
U subotu Zadrani kreću put Slovenije.
– Još uvijek se ekipiramo pa ne znamo s koliko igrača ćeno krenuti put Slovenije. Mislim da će se broj kretati u rasponu od 22-24 plus vratari. U svakom slučaju radi se maksimalno i ne sumnjam da ćemo prvenstvo dočekati spremni – zaključio je jučerašnji razgovor Zebić.