Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nakon što se zabio u motocikl, pobjegao s mjesta nesreće

Autor: Minja Gugić

30.06.2009. 22:00
Nakon što se zabio u motocikl, pobjegao s mjesta nesreće

Foto: Filip BRALA



Prema izjavi liječnika, mladiću je teško ozlijeđena glava i ima opekline po cijelom tijelu. Zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, jučer ujutro je prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju


Stipe M. 18-godišnjak je koji je stradao u prometnoj nesreći u ponedjeljak navečer vozeći motocikl na koji je naletio nepoznati vozač, u teškom je stanju te je jučer ujutro helikopterom prebačen na daljnje liječenje u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.
– Noćas smo u bolnicu primili 18-godišnjeg S. M. nakon što je nastradao u prometnoj nesreći. Zadobio je teške ozljede glave i opekline po cijelom tijelu. Odmah je podvrgnut operativnom zahvatu, a tijekom jutra je u dogovoru sa zagrebačkim kolegama premješten na traumatologiju u Zagrebu – izjavio je novinarima, dr. Edi Karuc – rukovoditelj Odjela za anasteziologiju i intenzivno liječenje zadarske Opće bolnice.
Njegova suputnica na motociklu, a riječ je o 16-godišnjoj djevojci, iako teško ozlijeđena, kako saznajemo izvan je životne opasnosti, ali je i ona zadržana na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici. O njezinom zdravstvenom stanju smo uspjeli neslužbenim kanalima tek saznati kako je navodno riječ o prijelomu natkoljenice.
Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 23.30 sati na rakrižju Ulice Daniela Farlattija i Jadranske ceste u Zadru.
Nepoznati vozač koji je najvjerojatnije vozio automobil marke “audi” tamnije boje, udario je u prednji dio motocikla zadarskih registracija koji je vozio stradali mladić. No, motor je vozio prije stjecanja prava na upravljanje, a vozio se Jadranskom cestom iz smjera juga prema sjeveru.
Od siline udarca motocikl je pao, zapalio se i u potpunosti izgorio, a nesretno dvoje mladih na motociklu, zadobilo je teške tjelesne ozljede.
Obzirom da je vozač osobnog vozila, pobjegao s mjesta nesreće, u PU zadarskoj su jučer zamolili građane za pomoć u otkrivanju bjegunca.
– Molimo građane ukoliko raspolažu s bilo kakvim saznanjima o ovoj prometnoj nesreći ili o ovakvom vozilu da nas o tome obavijeste na broj tel. 92 ili 345 239 u
Postaji zadarske prometne policije – apelirali su jučer iz PU zadarske


 VOZAČ AUDIJA SAM SE PRIJAVIO POLICIJI




Mladić u dobi od 25 godina koji je skrivio prometnu nesreću srušivši motocikl s dvoje mladih u ponedjeljak navečer na Jadranskoj cesti, jučer se nešto iza 14 sati sam prijavio zadarskoj policiji – izvjestili su iz PU zadarske. Obrada je u tijeku.