Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Samo da me zaobiđu ozljede

Autor: Drago Bajković

30.06.2009. 22:00
Samo da me zaobiđu ozljede

Foto: Vedran SITNICA



Kada se dobro odigra u nekoliko prvih kola i zabilježe dobri rezultati, onda se poveća samopouzdanje i u nastavku bude puno lakše. Još je dosta vremena do početka prvenstva, čeka nas još dosta posla kako u Zadru, tako i na pripremama u Sloveniji, kazao je Bilaver
Pripreme nogometaša Zadra nastavljaju se istim, nesmanjenim ritmom. Istini za volju, jučer su izabranici Dalibora Zebića dobili slobodno poslijepodne što su svi s olakšanjem dočekali.
– Super je došlo ovo slobodno poslijepodne. Radi se maksimalno i nakupilo se umora. Najvjerojatnije ću ovo poslijepodne provesti odmarajući se – kazivao je jučer Josip Bilaver, prvotimac Zadra.
– Ako je računati po težini priprema onda bi sljedeća sezona trebala biti odlična. Moram priznati da su ove pripreme jedne od najnapornijih, što sugerira da ćemo sezonu dočekati maksimalno spremni.
Prošlu sezonu, ni Zadar ni Bilaver neće pamtiti po dobrome.
– Činjenica je da smo veći dio sezone proveli na posljednjem mjestu i da smo se na kraju borili za ostanak. Već taj podatak dovoljan je da prošlu sezonu ocijenimo nezadovoljavajućom. Što se mene osobno tiče, sve je bilo dobro do ozljede ramena nakon koje je trebalo dosta vremena za potpuni oporavak. Ni ja baš neću prošlu sezonu pamtiti po dobrome.
Od sljedeće sezone Bilaver puno očekuje.
– Prije svega očekujem da ostanem zdrav i da me zaobiđu ozljede. To je već odlična pretpostavka i u slučaju da tako bude ne bojim se za sebe i svoj učinak. Već sam naglasio da odlično radimo na ovim pripremama i siguran sam da ću početak prvenstva dočekati maksimalno spreman. A motiva kod mene nikada ne manjka.
Po svemu sudeći uz Suraća i Milina bit će jedan od najiskusnijih u pomlađenom sastavu Zadra.
– Čini se da ću s 25 godina biti među iskusnijima. Očito je da ćemo u sljedeću sezonu ući s bitno promijenjenim i pomlađenim sastavom, što može biti i dobro. Otišlo je nekoliko iskusnih igrača i morat ćemo to nadoknaditi na ovaj ili onaj način. U svakom slučaju od svih nas se očekuje maksimalno zalaganje i mnogo borbenosti na terenu, što bi mogla biti dobra pretpostavka za rezultat. Smatram da ima dosta talentiranih mladih igrača u našim redovima koji moraju stasati uz nas iskusnije.
Za sada je evidentan deficit u napadu Zadra.
– Kako je najavljeno, špic igrači tek trebaju doći. Možda bi bilo neloše kada bi barem jedan od napadača bio iskusniji kako ne bi ostali samo na mladim napadačima. Također je, barem za sada, nepoznanica hoće li ostati Želimir Terkeš. U svakom slučaju vjerujem da će u vodstvu kluba napraviti maksimum kako bi u sljedećoj sezoni bili uspješni.
Posebno je naglasio start u prvenstvo.
– Vrlo je važno kako ćemo startati. Kada se dobro odigra u nekoliko prvih kola i zabilježe dobri rezultati, onda se poveća samopouzdanje i u nastavku bude puno lakše. Još je dosta vremena do početka prvenstva, čeka nas još dosta posla kako u Zadru, tako i na pripremama u Sloveniji – kazao je na kraju razgovora Bilaver.


Jučer ništa od napadača


Nogometaši Zadra jutarnji trening odradili su u Perivoju Vladimira Nazora, a trener Dalibor Zebić igračima je dao slobodno poslijepodne. Za jučer je bio najavljen dolazak jednog napadača na probu, ali sudeći po jutarnjem treningu nije stigao. Ili možda i je, ali se dolazak na trenig očekuje tek danas.