Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Crescendo pjeva i tekst i zvukove

Autor: Irena Jurjević

30.06.2013. 22:00
Crescendo pjeva i tekst i zvukove


AK Crescendo čini jedanaest članova, sedam djevojaka i četiri mladića, a specijalnost su im obrade pjesama koje nikome ne bi pale na pamet za obradu


U prostorijama udruge Hrvatska sloga, subota navečer bila je rezervirana za kombinaciju modernog i kršćanskog. Naime, tamo je te večeri nastupala a capella grupa AK Crescendo, relativno mlada skupina, no za koju se već imalo prilike čuti zahvaljujući obradi Terce na tišinu, pjesme dubrovačke grupe Silente.
AK Crescendo djeluje kratko, tek od trećeg mjeseca, no u to vrijeme imali su dva javna nastupa, doznali smo od Lucije Grabovac i Šime Mračića, koji su poslije nastupa grupe i sami imali svoj poseban program tijekom kojeg su izveli nekoliko autorskih pjesama, kao i dio obrada domaćih i stranih pjesama.
Ovaj dvojac pojasnio je i razlike između klape i a capella grupe. U potonjoj se bez instrumenata reproduciraju svi dijelovi neke pjesme, počevši od pjevanja, ali i ritma.
– A capella grupe su jako popularne u stranim zemljama gdje postoje i mnogobrojna natjecanja, kazao je Šime, dodajući kako grupu AK Crescendo čini jedanaest članova, sedam djevojaka i četiri mladića, svi odredom studenti Sveučilišta u Zadru. Ona je nastala sklapanjem dviju grupa, a povezao ih je Filip Panza koji je pjevao u obje.
– On je predložio da napravimo zajedničku probu, što smo na kraju i učinili i evo nas! – pojasnio je.
Specijalnost su im, kaže, obrade pjesama koje nikome ne bi pale na pamet za to. A preksinoć su se uz gospele na repertoaru našle i neke modernije obrade poput one od Gotye “Somebody that I used to know” i “What makes you beautiful” One directiona.
Uz dvoje spomenutih, ovaj zanimljivi vokalni sastav čine: Anita Krupić, Marija Gale, Josipa Marić-Banje, Matea Biloglav, Lucija Perinović i Vanessa Antić, Filip Panza, Jakov Šuto i Borna Kapović.