Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bobiji na frekventnim raskrižjima

30.06.2016. 22:00
Bobiji na frekventnim raskrižjima


Jedinica prometne policije mladeži jučer je započela s radom. Tridesetak mladića i djevojaka ogledalo se jučer u reguliranju prometa na frekventnim raskrižjima na području grada.
 – Smješteni su na nekoliko lokacija u gradu. Na raskrižjima Ulice Franje Tuđmana i Puta Stanova i Puta Murvice kod Trgovačkog centra na  Relji, na raskrižjima Strossmayerove ulice i ulica Josipa bana Jelačića,  Stjepana Radića i Ivana Mažuranića, na pješačkom semaforu na Poluotoku. Također će promet regulirati i na Meladi, na raskrižju Puta Bokanjca i Puta Nina, po potrebi na Forumu, kod šetnice, te po potrebi na ostalim lokacijama u gradu, pojasnio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.Dodaje kako o prometnim gužvama koje se stvaraju zaprimaju dojave  građana i prometne policije koja potom djelatnike jedinice mladeži raspoređuju gdje je potrebno.
Marija Ceranja prvog je radnog dana “bačena u vatru”, na raskrižje  Strossmayerove i Ulice bana Josipa Jelačića.
– Kažu kako je ovo najgore raskrižje, rekla je 17-godišnja Marija koja  ovaj posao radi prvi put. Dva tjedna obuke bilo je dovoljno kako bi se naučilo sve što je potrebno znati u prometu.Zadovoljna je, kaže, nije teško čak niti stajati na suncu po visokim  temperaturama, jer se s kolegicom Matijom mijenja svakih pola sata.  Smjena im počinje ujutro u 8 i traje do 13.30 sati, te od 13.30 do 20.30 sati.
– Problem nam je velika gužva, vozači koji ne poštuju naše znakove,  krenu unatoč zabrani, a najviše moramo voditi računa o pješacima jer su  ovdje tri pješačka prijelaza, a pješaci su nam najranjiviji, priča Marija,  dodavši kako ih često obilaze i prometni policajci.
– Stranci su jako ljubazni, poštuju znakove koje pokažemo, a domaći  vozači su, tako – tako, ima ih groznih, dodala je Marija.
Glasnogovrnik PU zadarske uputio je građanima apel da poštuju znakove djelatnika Prometne jedinice mladeži.- Oni vode računa o sigurnosti u prometu, tu su zbog nas i molim vozače i pješake da poštuju njihove znakove, istaknuo je Žodan.