Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Elemental raspjevao i rasplesao Zadrane

30.06.2016. 22:00
Elemental  raspjevao i  rasplesao  Zadrane


Koncertna sezona u Zadru se na veliko zahuktala. Zadar će  ovo ljeto ugostiti zaista zanimljive brojne hrvatskih i stranih izvođača, a  cijeli taj niz dobrih događanja nekako je krenuo s bendom Elemental  koji je održao koncert u Ledana lounge baru. 
Remi, Shot i ostatak benda Elemental uvijek su rado viđeni i slušani  gosti u našem gradu. Trebali su nastupiti i u ranijem terminu, no zbog  loših vremenskih uvjeta koncert je prebačen za dan prije koncerta grupe Prodigy na Ravnicama, što je poslužilo kao odlična uvertira u nadolazeća ljetna događanja.
 Elemental je ovom prilikom pred brojnom zadarskom publikom  predstavio svoj sedmi samostalni album naziva “Tijelo” na kojem se  nalazi 18 pjesama. Inače, Elemental je s izlaskom ovog albuma proslavio i 18 godina rada. Publika je uživala u izvedbama starijih pjesama poput “Malena”,  “Osmijehom”, “U mojoj glavi” i brojnim drugima s prijašnjih albuma,  no pokazalo se kako je pravi okidač ipak jedan od njihovih novijih singlova “Goli i bosi”, za kojega su ove godine dobili i nagradu Porin i to  za hit “Goli i bosi”.
 Zagrebački hip hoperi su za istoimenu pjesmu dobili kipić i u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom, pa je bend u konačnici osvojio  dva Porina.Trenutačno je aktualan njihov novi singl “Tijelo pamti”, a kako su istaknuli Remi i Shot, odabrali su upravo tu pjesmu jer su primijetili da  se u posljednje vrijeme u javnosti zazire od tjelesnosti, taktilnosti, a u  svrhu promicanja neke “srednjovjekovne” suzdržanosti i čistoće.
Ekipa iz benda na kraju koncerta, kao i uvijek, vrlo se rado družila  s  fanovima te su kazali kako ih svaki dolazak u Zadar veseli jer s našim  gradom imaju posebne i drage veze.