Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ivan Miočić zbog propusta više nije načelnik gospićkog zatvora

30.06.2016. 22:00
Ivan Miočić zbog propusta više nije načelnik gospićkog zatvora


Zadranin Ivan Miočić, bivši djelatnik Policijske uprave zadarske, nije više načelnik Zatvora u Gospiću. Njega je, kako doznajemo iz Ministarstva pravosuđa, još 11. svibnja smijenio pomoćnik ministra pravosuđa za zatvorski sustav Anđelko Dundić i na njegovo mjesto postavio Petra Rukavinu, inače Miočićeva zamjenika i dugogodišnjeg djelatnika u zatvorskom sustavu.
– Rješenjem Ministarstva pravosuđa Ivan Miočić je 11. svibnja 2016. godine razriješen s položaja upravitelja Zatvora u Gospiću te je raspoređen na drugo radno mjesto niže složenosti poslova za koje ispunjava uvjete. Razlog razrješenja s položaja upravitelja Zatvora u Gospiću propusti su u obavljanju službe koji su utvrđeni u inspekcijskom nalazu provedenom 11. travnja 2016. godine, stoji u odgovoru resornog ministarstva Zadarskom listu.
Miočić nakon smjene obavlja posao referenta u upravi gospićkog zatvora, a zbog utvrđenih propusta u obavljanju posla dok je bio upravitelj zatvora, on će sredinom srpnja izići pred Disciplinski sud u Splitu. 
više u tiskanom izdanju