Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Još jedan skok za pamćenje

31.07.2010. 22:00
Još jedan skok za pamćenje


Unatoč kiši i oblacima koji su se izmjenjivali tijekom dana 4. po redu ‘Millennium jump’ je i ove godine okupio na rivi 1500 sudionika koji su u pet skokova ovjekovječili još jedno zadarsko ljeto.
Niti ove godine nije nedostajalo poznatih, pa je tako uz Marka Tolju koji se Zadranima i mnogobrojnim gostima pridružio u skokovima, ‘Millennium jump’ posjetio i Tony Cetinski. Cetinski je putem razglasa iz press centra dao kupačima znak za treći skok, a za dodatni efekt pobrinuli su se zadarski vatrogasci koji su s vozila parkiranog na gatu upalili sirene.
Na veselje okupljenih, Cetinski se dohvatio i komentiranja voditeljskog stila Ivice Štorića, pa mu je tako uzeo mikrofon i priopćio: „Bože, što ti možeš s….., od svojih bisera možeš ogrlicu napraviti!” Na to mu pak Štorić nije ostao dužan, pa je brže-bolje vratio: „Ja mislim da ti jednu već imaš!”
Šala i pošalica nije nedostajalo, a bile su zanimljive i upute skakačima tijekom formiranja ‘smajlića’: „Nemojte jahati na njemu, uzmite ga u ruke!” savjetovao je Štorić.
Sveukupno, skakalo se pet puta, i to na noge, bombu, ‘žicu-gu’, glavu, te dominom na glavu. Također, napravljena je i grupna fotografija skakača okupljenih na gatu.
Između četvrtog i petog skoka skakači su formirali i već spomenuti ‘smajlić’ a cijela inicijativa snimana je iz helikoptera. Spomenimo i to da će četvrti skok s bijelim kapicama na glavama kupača Tele2 iskoristiti za svoju kampanju koja će se moći vidjeti diljem svijeta.
Uz Zadrane, među skakačima su se mogli primijetiti i brojni turisti. Među njima bila je i Njujorčanka Sarah Richards:
-Slučajno smo došli na ovaj događaj, no ovo je genijalno! U Zadru smo na odmoru, ostajemo još par dana. Ovdje je stvarno prelijepo i sigurno se vraćam, poručila je Sarah, hvaleći pritom ugostiteljske vrline Erika Pavina. U more pak nije skakala, no samo iz jednog praktičnog razloga – ne zna plivati.
S njom u pratnji je bio i Damir Mičić, Puntamičanac s radnom adresom u kanadskom Calgaryju:
-Nema meni do moje Hrvatske, Dalmacije i mog lipog mista. Uvik patim za svojim krajem i zato svakog ljeta dolazim u Zadar. Ovo je moj prvi skok na ‘Millennium jumpu’ i neopisivo je, to bi trebao vidjeti cijeli svijet. Kad se vratim u Kanadu, svima ću ovo pokazati, poručio je Mičić.
S učinjenim bio je zadovoljan Neven Stojaković:
-Prodali smo 1500 akreditacija, i možda ih je svega nekoliko odlučilo da neće doći.
Vrijeme nam nije išlo u prilog, na iglama smo bili već nekoliko dana i bilo je teško prebaciti sve, pa samo i za jedan dan. Morali ići na sve ili ništa. No, ljudi se reagirali i došli bez obzira na vrijeme i to je najveća vrijednost, zaključio je Neven Stojaković.
Akreditacije za ‘Millennium jump’ su koštale 20 kuna, a prihod od njihove prodaje biti će uručen dječjem vrtiću Latica za tečaj učenja plivanja djece s poteškoćama u razvoju.