Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zebić: Ovu pobjedu poklanjamo Hrvoju Ćustiću

31.07.2011. 22:00
Zebić: Ovu pobjedu poklanjamo Hrvoju Ćustiću


Prošlo je dobrih pola sata po završetku utakmice prije nego što su treneri došli na konferenciju za novinare. Naravno, dijametralno različitih raspoloženja. Trener Krasimir Balakov izgledao je kao da su mu potonule sve lađe, dok je Zebićev smješak dovoljno govorio o raspoloženju. Kao to i priliči, a nalaže i tradicija, Josip Bajlo, predsjednik NK Zadra riječ je najprije dao treneru Balakovu.
– To je nogomet. Prije svega želim čestitati Zadru, počevši od trenera Zebića, pa do svih igrača na ovoj pobjedi. Moram naglasiti i pohvaliti publiu, atmsfera je bila odlična. Naglasio sam igračima da od prve minute moraju krenuti po gol jer sam na neki način želio izbjeći ovo što se kasnije dogodilo. Imali smo dvije fantastične prigode u prvom poluvremenu,  onu Vukušića i Tomasova, ali napadači u najvažnijem trenutku nisu bili mirni. I normalno, onda se dogodilo ono što se dogodilo, Zadar je odigrao odličnu kontru i zabio gol. Moji igrači su pokušali sve ne bi li došli do izjednačenja i na borbenosti i htijenju im nemam  što zamjeriti. Ali, vraćam se na prvu rečenicu, to je nogomet, vrlo iznenađujuća i nepredvidiva igra. Treba što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se dvoboju sa Stoke Cityjem.
Priupitan od strane splitskih novinara što misli o spornoj situaciju u šesnaestercu domaćih kada je srušen Tomasov, Balakov je kazao:
– Iskreno nisam dobro vidio što se dogodilo, ali su mi kazali da je bio jedanaesterac. Ne znam što bih rekao, osim da se takve stvari događaju na Balkanu. Još bih nešto dodao. Čudi me reakcija suca Pristovnika na izležavanje Zadrovih igrača. U niti jednom trenutku nije ih požurivao da ustanu, a izležavanja je bilo malo previše što baš i nije sportski.
Nakon Balakova na red je došao i slavodobitnik, trener Dalibor Zebić.
– Hvala treneru Balakovu na čestitkama. I prije utakmice sam naglašavao svojim igračima da se kvalitetniji suparnik može dobiti jedino velikim htijenjem i borbenošću. To su oni i učinili i pobijedili smo Hajduk. Čestitam im na ovoj velikoj pobjedi i zajedno s njima ovu utakmicu “poklanjamo” našem tragično stradalom suigraču Hrvoju Ćustiću. Rijetko je Zadar pobjeđivao Hajduk i zato je ova pobjeda jako vrijedna.
O tijeku same utakmice Zebić je kazao:
– Atmosfera je bila fantastična i volio bih da moji igrači češće igraju pred tolikim brojem navijača. Ta atmosfera nas je na početku malo i držala u grču, ali smo se na vrijeme trgnuli. Hajduk je imao dvije odlične prigode u prvom poluvremenu, ali ih na sreću nije iskoristio. A za pobjediti jakog Hajduka trebalo je ispuniti i taj segment zvan sreća. Imali smo i mi svoje prilike, ali ih nismo realizirali. Međutim, to nam je pošlo za nogom početkom drugog poluvremena kada je pogodio Santini. Nakon toga su se moji igrači malo povukli, i to nesvjesno, ali smo velikom borbenošću ipak uspjeli do kraja zadržati našu mrežu netaknutom i pobijediti.
O navodnom jedanastercu za “bile” i izležavanju Zadrana po travnjaku Zadrov strateg nije puno trošio riječi.
– Naravno da je bilo malo otezanja i da to nije u potpunosti u duhu fair playa. Međutim, koristili smo se i time samo da bi zadržali prednost. Doživio sam u svojoj karijeri puno više otezanja i izležavanja nego što je to bio slučaj na ovoj utakmici. Mislim da nismo pretjerali u tome. Što se tiče jedanaesterca nemam komentara jer nisam dobro vidio tu situaciju – zaključio je Zebić.