Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dvaput po nula – dva boda

Autor: Drago Bajković

31.07.2012. 22:00
Dvaput po nula – dva boda

Foto: PIXELL



Za očekivati je da će se u nedjelju od 19 sati na Stanovima voditi žestoka borba. Hajduk bi mogao biti pomalo umoran od Intera što bi Zadrani, ako budu pravi mogli iskoristiti


Zadar nije uspio pobijediti Osijek, ali ni Rijeka nije uspjela do troboda protiv Zadra. To je rezime prva dva kola što se tiče nogometaša Zadra. Na punoj Kantridi Zebićeva momčad je protiv jake Rijeke uspjela sačuvati svoju mrežu i uknjižiti vrijedan bod na svoj konto. Istini za volju Zadrani su mogli s Kantride donijeti i puni plijen, ali… Isto tako moramo priznati da je Rijeka napadala cijelu utakmicu i vrlo lako se moglo dogoditi obrnuto.
Sedmo mjesto
Na Stanovima bi sigurno potpisali ovu poziciju koju sada zauzimaju i na kraju sezone. Prvoligaš sa Stanova je trenutačno na 7. mjestu s dva boda. Naravno, prvenstvo je tek počelo. Ono što raduje je Zadrova čvrstina u igri prema natrag, za sada Gluić i Ježina nisu morali po loptu u svoju mrežu. Ono što brine je da Zadrani nisu uspjeli natjerati ni suparničke vratare na taj čin. Valjda će i to proraditi.
U 2. kolu nije bilo previše iznenađenja. Na vrhu ljestvice je Slaven Belupo koji je bio uvjerljiv i u 2. kolu pobijedivši na svom travnjaku Istru 1961. Kada tome pribrojimo europske nastupe možemo reći da “farmaceuti” za sada briljiraju. Veliko iznenađenje je Lokomotiva na 2. mjestu. U Zaprešiću su jednim zgoditkom matirali Inter. Trećeplasirani Dinamo se još uvijek muči. Na Maksimiru su bili bolji od Cibalije, na kraju je završilo 2:1 za modre. Čini se da se treneru Čačiću pomalo trese klupa. Hajduk je odigrao kvalitetnu utakmicu protiv gradskog rivala Splita i slavio pogotkom Andrijaševića. Uoči europskog dvoboja s Interom samopouzdanje “bilih” je na visokom nivou. Samo, moglo bi se srušiti nakon te utakmice. Osijek je nakon remija na Stanovima stigao i do prvog troboda u ovom prvenstvu. U Gradskom je vrtu bio bolji od Zagreba 1:0. Tako su se od 3. do 5. mjesta sa četiri boda na svom kontu smjestili Dinamo, Osijek i Hajduk. Slijedi Split, pa naš Zadar. Za sada niti boda na svom kontu nemaju Cibalija i Zagreb.
Bili u Stanovima
Slijedi fešta na Stanovima, u goste Zadru stiže Hajduk. Kao što je trener Zebić već i najavio Zadar nema što previše kalkulirati, “modri” sa Stanova će jurišati na tri boda. Ne treba sumnjati da će “bili” isto pokušati, pa je za očekivati da će se u nedjelju od 19 sati na Stanovima voditi žestoka borba. Uzdamo se da će Hajduk biti pomalo umoran od Intera što bi Zadrani, ako budu pravi” mogli iskoristiti. Živi bili, pa vidjeli.
Derbi kola igra se u Parku mladeži gdje ovoga vikenda gostuje Slaven Belupo. Farmaceuti su u sjajnoj formi, ali Split kod kuće igra odlično. Ništa manje interesantno moglo bi biti na Drosini gdje Istra 1961 dočekuje Dinamo. Nerijetko su Puljani znali “modrim” prirediti iznenađenje, pa ne bi bilo čudo da se to dogodi i ovoga puta. Lokomotiva će u Maksimiru dočekati Osijek. Domaćin je favorit, ali Osječani se sigurno neće tako lako predati. Zagreb će u Kranjčevićevoj ugostiti Rijeku. Obje momčadi su pri dnu ljestvice i grčevito će se boriti da se izdignu iz opasne zone. Neizvjesnosti u 3. kolu sigurno neće nedostajati.