Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Enio pokreće akciju “Dajte mu da plati”, a Vinko ministru nudi tri kosti

Autor: Suzana Bandić

31.07.2012. 22:00
Enio pokreće akciju “Dajte mu da  plati”, a Vinko ministru nudi tri kosti

Foto: Josip PEDIŠIĆ



– Želja mi je, kada sam već postigao ovako dobre rezultate, pokrenuti akciju koja će nositi naziv “Dajte mu da plati”. Stoga, apeliram na sve ljude dobrog srca i široke ruke da mi pomognu jer svaka će mi kuna puno značiti – kaže Enio te poručuje kako će uz osobnog trenera već za godinu dana popraviti svoj plasman, jer onim na 679. mjestu nije zadovoljan
Nakon što smo u našim novinama u utorak objavili listu poznatih Zadrana koji duguju porez, našoj redakciji javili su se Bokanjanin Enio Meštrović i Splićanin sa zadarskom adresom Vinko Gvozdanović, obojica poznata zadarskoj javnosti po originalnim performansima koje su u više navrata izvodili na raznim lokacijama u našem gradu.
Enio Meštrović, inače predsjednik udruge “Bleke i konji” te vlasnik jedne zadarske konobe, našao se na “stupu srama” i to dugom od 104,004,68 kuna. No, Enio tvrdi kako je to notorna neistina koju je uz njegovo ime plasirala Porezna uprava Zadar.
– Prije svega želim istaknuti kako sam presretan što sam prešao izborni prag i izraziti zadovoljstvo postignutim rezultatom. Već danas kontaktirali su me jači igrači s liste koji žele sa mnom u koaliciju i kažu kako im moj glas puno znači. No, moram reći kako ovo nisu točni rezultati. Oni završni, s kamatama, iznose 139 tisuća glasova – kaže Enio i dodaje kako ima velike planove za budućnost. Tako će, ističe, već na jesen na području grada i županije pokrenuti humanitarnu akciju.
– Želja mi je, kada sam već postigao ovako dobre rezultate, pokrenuti akciju koja će nositi naziv “Dajte mu da plati”. Stoga, apeliram na sve ljude dobrog srca i široke ruke da mi pomognu jer svaka će mi kuna puno značiti. To mogu učiniti uplatom na moj račun u Splitskoj banci broj 2330003-1100123947 – dodaje Enio te napominje kako nije potpuno zadovoljan činjenicom da je 679. na listi. Poručuje kako će to popraviti već u sljedećih godinu dana, a da mu je uspjeh zagarantiran u tom naumu, potkrepljuje podatkom da je za tu svrhu već angažirao osobnog trenera.
– Moj osobni trener mi je to zajamčio i ja očekujem na kraju barem dva zastupnička mjesta – dodaje Enio.
Vinko Gvozdanović koji je nekoć bio jedan od najimućnijih splitskih poduzetnika i nadaleko poznati optičar ne demantira iznos navedenog duga, a on je danas, od početnih šest tisuća kuna, narastao na 2,272.145,85. On je pronašao njemu specifičan model naplate, odnosno čak dva koja ujedno i nudi ministru financija Slavku Liniću.
– Evo, ja imam ovdje tri kosti. Prva je moja obitelj s Centrom za socijalnu skrb, druga lihvari, a treća Jadransko osiguranje. Njih ću poslati Liniću neka ih oglođe i naplati se. Imam i drugu ponudu. U Sutivanu imam kamp u koji sam uložio 800 kuna. Tamo su dvije straćarice i dva stanara. Jedan je slikar, a drugi beskućnik, pa predlažem ministru da se nekako naplati – poručuje Vinko.