Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Donat zatvoren zbog sedam kuna

Autor: Irena Jurjević

31.07.2013. 22:00
Donat zatvoren zbog sedam kuna

Foto: Marin GOSPIĆ



Oduvijek sam poštovao zakon i to ću činiti i sada. Ako mi je određeno da platim kaznu, to ću i napraviti, kazao je Đemal Aliu, vlasnik kultne slastičarnice Donat koju su ujutro u nizu drugih obrta zatvorili financijski inspektori.
Slastičarnici Donat zabranjen je rad narednih pet dana, a njemu kao vlasniku izrečena je novčana kazna od oko deset tisuća kuna. Ipak, ovaj obrtnik kojeg smo zatekli ispred kuće na Bokanjcu, skromno odgovara kako nema smisla išta više komentirati. Odluka je donesena i zakon će se ispoštovati, kaže, kao što se to oduvijek radilo u slastičarnici Donat:
– Radimo od 1977. godine, preživjet ćemo, poštovat ćemo sve mjere i nastaviti dalje. U Zadar sam došao sa šest godina, smatram se Zadraninom i ako će ova kazna pomoći našoj državi i mome gradu, onda bih stavio i mjesec dana ključ u bravu, kazao je Aliu kojem je svako malo zvonio mobitel što od prijatelja, što od rodbine, ali i novinarskih ekipa.
Kazna je izrečena zbog jedne kuglice sladoleda, odnosno – sedam kuna. Počevši od četvrtka na njezinom ulazu stoji pečat Porezne uprave uz upozorenje o zatvorskoj kazni do tri godine onome tko skine ili povrijedi službeni znak.