Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sveučilišna knjižnica u prvoj fazi izgradnje novog kampusa

Autor: Siniša Klarica

31.07.2013. 22:00
Sveučilišna knjižnica u prvoj fazi izgradnje novog kampusa


U prvoj fazi izgradnje bit će realizirana Sveučilišna knjižnica koja će zauzimati 18 tisuća metara četvornih kao i zgrade Centra novih tehnologija


Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja zone bivše vojarne Franka Lisice i sveučilišnog kampusa, bila je tema jučerašnje javne rasprave održane u zadarskoj gradskoj vijećnici.
Ovim, manjim izmjenama i dopunama mijenja se namjena pojedinih objekata, a kako je ispred izrađivača plana, Županijskog zavoda za prostorno planiranje, rekla njegova ravnateljica Nives Kozulić ove izmjene bile su neophodne kako bi se održao “timing” u realizaciji najveće zadarske investicije u znanosti i kulturi. Doprinos Grada Zadra, rekao je gradski pročelnik za graditeljstvo Matko Segarić, bit će u rekonstrukciji dviju ulica koje omeđuju kampus, Puta Stanova i dr. Franje Tuđmana.
Rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić je rekao da će prva faza izgradnje novog kampusa pokrivati građevinsku površinu od 53.120 metara četvornih. U njemu će biti realizirana Sveučilišna knjižnica, koja će zauzimati 18 tisuća metara četvornih. Nadalje, tu su zgrade Centra novih tehnologija za koju je već planirana i oprema i zgrada fakulteta tehnoloških i prirodnih znanosti, koja će se povezati s postojećim studentskim domom. Time će se zadarskim studentima omogućiti dodatnih 800 kreveta u studentskom domu, a u planu je, također i izgradnja novoga studentskog restorana. Time će novi sveučilišni kampus, kaže rektor Uglešić, dostići dvostruko veće standarde od onih u EU.