Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ-ova lista u županiji bez koalicijskih partnera

31.07.2016. 22:00
HDZ-ova lista u županiji bez koalicijskih partnera


Županijski odbor HDZ-a u petak navečer dokasno je vijećao o stranačkoj listi za IX. izbornu jedinicu, iako ih burna rasprava o kandidatima tek čeka. U petak je održan samo preliminarni sastanak na kojemu su se dogovorile načelne stvari oko sastavljanja lista, te prenijele upute predsjednika stranke Andreja Plenkovića o o načinu njihove izrade.
A vrh stranke, kaže predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta, od županijske organizacije očekuje čak dvostruko veći broj kandidata od potrebnog, kako bi Središnjica lakše “blagoslovila” popis najkvalitetnijih. O detaljima sastanka Kalmeta tako za naš list kaže:
– Dvije su najvažnije stvari koje smo dogovorilo: da lista naše podružnice neće imati koalicijske partnere, već na izbore idemo sami, unatoč tome što je vrh stranke dopustio lokalna koaliranja. No, s obzirom na snagu lokalnog HDZ-a uvjereni smo da naša lista može biti bez koalicijskih partnera, te ćemo i na ovim izborima ostvariti velik broj mandata. I drugo, prema uputama stranke, ovoga puta u Središnjicu šaljemo listu sa dvostrukim brojem kandidata, što znači da ćemo izabrati čak deset imena. Inače, u IX. jedinici od ukupno 14 mjesta za Sabor županijskoj organizaciji pripada pet mjesta, pojašnjava Kalmeta.
Sa liste od deset imena birat će se pet najboljih, ali i njihov raspored, što je trenutno najintrigantnije pitanje lokalne organizacije HDZ-a, jer bi lista trebala zadovoljiti apetite mnogih.