Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Lista zadarskog HDZ-a bez Josipa Bilavera

31.07.2016. 22:00
Lista zadarskog HDZ-a bez Josipa Bilavera


Županijski odbor HDZ na sinoćnjoj je sjednici sastavio listu prijedloga s imenima kandidata za stranačku listu za IX. izbornu jedinicu i iste je večeri proslijedio Središnjici. Lista kandidata koji bi u Saboru trebali zastupati Zadar i županiju prihvaćena je jednoglasno, kako saznajemo iz stranke.
Popis što smo ga dobili nakon sjednice imena navodi abecednim redom, pa će Središnjica odlučiti na kojemu će mjestu biti tko od predloženih deset kandidata. Vrhu stranke tako su poslane dvije liste, jedna koju je sastavio Županijski odbor, a druga je lista sa imenima koju predlažu HDZ-ove zajednice Zadarske županije.
Na prvoj su listi: Martin Baričević, Branko Dukić, Šime Erlić, Božidar Longin, Davor Lončar, Božidar Kalmeta, Dario Nakić, Grozdana Perić, Viktor Prtenjača, Sandra Vukić, Stipe Zrilić, ali i jedno nestranačko ime za koje je HDZ prosudio da zaslužuje mjesto na listi – dr. Josip Faričić, prorektor zadarskog sveučilišta.
Iz popisa je vidljivo da toliko spominjanog HDZ-ovog potpredsjednika, Josipa Bilavera, nisu htjeli uvrstiti na listu, ali mu je utjeha to što ga predlaže Mladež HDZ-a. Na listi nema ni predsjednika HDZ-ovog Odbora za branitelje, Željka Dilbera, pa je njega nominirala stranačka Zajednica branitelja. Akademska zajednica predlaže dr. Antu Bralića, a Zajednica utemeljitelja dr. Zlatka Begonju.