Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najbolje boćarice “Gradine” iz Bokanjca

31.07.2016. 22:00
Najbolje boćarice “Gradine” iz Bokanjca


U sklopu “Bokanjačkog lita 2016”, u organizaciji Društva Bokanjac, a uz sponzorstvo Grada Zadra i većeg broja bokanjačkih gospodarstvenika u kasnim večernjim satima u subotu, okončan je 11. tradicionalni ljetni ženski turnir u boćanju pod nazivom “Boćarski kup za žene Bokanjac 2016”.
Po masovnosti i brojnosti sudionica riječ je zasigurno o najačem i najbrojnijem ženskom turniru u gradu Zadru. Boćalo se pod svjetlima reflektora na boćalištu ispod zvonika crkve sv. Šimuna Jude i Tadeja u centru Bokanjca. Tijekom četiri dana boćalo je 17 ekipa iz Bokanjca, Poluotoka, Stanova, Puntamike, Bilog briga, Borika, Melade, Relje, Ravnica i Ruplja.
U napetoj završnici pred brojnim i bučnim navijačima pojedine su boćarice na zogu klecale na koljena kako bi što uspješnije uvaljale, a domaća ekipa “Gradine” je nakon neizvjesnog početka u finišu pobijedila “Lavice” iz Ruplja visokim rezultatom 21:10 te se tako domogla trona i vrijednih nagrada.
U susretu za treće mjesto ekipa “Kapurice” iz Stanova pobijedila je uvjerljivo “Relaxice”. Za najbolju igračicu turnira dvojica glavnih sudaca Rade Troskot i Slavko Rnjak Cajo, uz suglasje njihovih pomoćnika Damira Bulića i Zdenka Pavića, izabrali su Nikolinu Kanjer iz prvoplasirane ekipe “Gradin”.