Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rocky vratio šampionsku titulu (FOTOGALERIJA)

31.07.2016. 22:00
Rocky vratio šampionsku titulu (FOTOGALERIJA)


Posedarje je u jednoj večeri doživjelo autohtonu Dalmaciju, kada su se na tovarećoj pisti na posedarskoj rivi održale spektakularne 44. Trke magaraca Posedarje. Trostruki slavodobitnik Ivan Ledenko iz Popovića na leđima magarca Rocky prvi je prošao kroz ciljnu ravninu.
Nakon godine pauze, Rocky je povratio šampionsku titulu od Đulijane s jahačem Anđelom Grubanom iz Jovića, koja je ciljnom ravninom prošla kao treća. Drugoplasirana je bila Biserka s jahačem Antom Lokinom.
S Đulom se natjecao i legendarni Branko Klanac, koji je u 35 godina natjecanja osvojio točno 10 šampionskih titula. Na Smokovcu je jahao Ante Rudić, na Zavodniku Nikola Guzić i na Gricku dr. Hoffman. Furešti su jahali na Violeti, Ruški, Don Juanu, Casanovi, Cvitku, Moniki i Gari.
Posedarska utrka razlikuje se od sličnih u drugim mjestima upravo po tome što u njoj sudjeluju magarci, čiji su vlasnici ljudi iz okolnih sela, koji ove životinje i danas koriste u svakodnevnim poslovima. Naročito atraktivna utrka je bila s turistima, jahačima i jahačicama. Ljetnim igrama ipak su najoduševljeniji ostali najmlađi. Nošenje jajeta u žlici, skakanje u vreći i potezanje konopa izazivalo je salve smijeha okupljenih.