Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zebić: Obrana nam visi kao luster

Autor: Drago Bajković

31.08.2008. 22:00
Zebić: Obrana nam visi kao luster

Foto: Vedran SITNICA



Vrlo sam nezadovoljan. Ponovno smo radili iste greške i iluzorno je očekivati da nakon toliko propusta ostvarimo pozitivni rezultat. Krajnje je vrijeme da se trgnemo, kazao je Zebić
Crni oblaci nadvili su se nad Stanove. I nakon  gostovanja Zadra u Zaprešiću  konto prvoligaša sa Stanova  nije se podebljao. Inter je slavio 3:1 i zacementirao Zadrane na posljednjem mjestu  prvoligaške ljestvice s tek jednim bodom. Ponovno su izabranici Dalibora Zebića primili prejeftine bodove i unatoč nelošoj izvedbi u drugom  poluvremenu nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva  gola, da bi u završnici susreta  primili i treći. Svjestan je svega i Dalibor Zebić pred kojim  je puno posla u petnaestodnevnoj stanci u prvenstvu.
Poklon golovi
– Vrlo sam nezadovoljan.  Ponovno smo radili iste greške  i iluzorno je očekivati da nakon toliko propusta ostvarimo  pozitivni rezultat. Krajnje je  vrijeme da se trgnemo –  kazivao je jučer loše raspoloženi Zadrov strateg.
– Umjesto da mi nametnemo svoju igru i pritisnemo Inter koji je u utakmicu krenuo u svojevrsnom  grču, mi im poklonimo dva  zgoditka. Kod prvoga smo  prekasno krenuli namještati  zaleđe, što iskusni igrač poput  Dodika nije propustio kazniti.  Što reći o drugome zgoditku,  obrana je ponovno loše reagirala i poklonila Dodiku loptu na par metara od naših  vrata što je on iskoristio. Nakon zaostatka od dva zgoditka  teško se vratiti u utakmicu  unatoč brzom smanjenju vodstva.
Zebić je vjerojatno do dugo  u noć analizirao razloge poraza.
– Ono što je evidentno je da  pokazujemo veliku naivnost u  obrambenim zadacima. Obrana nam visi kao luster, iz utakmice u utakmicu poklanjamo  suparnicima po dva zgoditka.  Ne uspijevamo nametnuti  svoju igru, u nedjelju smo mi  bili ti koji su Inter vratili u  život s dva poklona. Čini mi se  da se nitko od mojih igrača ne  uspijeva nametnuti na terenu,  jednostavno ne dolazi do izražaja moć pojedinca u mojoj  momčadi.
Također je Zebić naglasio  da ni igra prema naprijed u  Zaprešiću nije bila na  razini one koja se očekuje.
– Premalo smo radili  preko bokova, jednostavno nije bilo upotrebljivih lopti  prema napadačima. Suparnik  je dobro uspio zatvoriti naše  kreativce Župana i Tomasova  i automatski je otupio naš napad. Imali smo istini za volju  nekoliko prigoda, a uz to smo  zaslužili 3-4 slobodnjaka na  20-25 metara. Nažalost, ne  pamtim kada je Zadar zadnji  put poentirao iz slobodnjaka.  Župan je čak i neloše tukao,  ali nije uspio iznenaditi Brašnića.
Stanka nade
Svjestan je Zadrov strateg  da su pred njim i njegovom  momčadi teški dani.
– Ova stanka zbog nastupa  reprezentacije nama je možda  i najpotrebnija od svih prvoligaša. Zacementirali smo  se na posljednjoj poziciji i  pretposljednja Croatia iz Sesveta nam bježi četiri boda.  Uopće nije upitno da smo  podbacili jer jedan bod od  mogućih 18 nikoga ne može  zadovoljiti. Imali smo i problema, ali ni to nije dovoljan  razlog da nas opravda za ove  rezultate. Poznato je da smo  tek utakmicu s Dinamom odigrali kod kuće, što znači da  smo praktički pet puta gostovali. Prije utakmice u Zaprešiću Tomasov dva dana nije  trenirao punim intenzitetom,  Surać je “odšepao” u drugom  poluvremenu, ali ubacio sam  ga zbog iskustva. Skoro je  upalilo, uputio je jedan odličan udarac, ali suparnički vratar je obranio. Problema ima,  od njih ne bježimo i trebat će  ih što prije riješiti.
Protiv Croatije iz Sesveta  tri boda su više nego nasušna  što će stvoriti dodatni pritisak  na igrače Zadra.
– Puno je teže igrati kada ti  nad glavom visi opterećenje  kakvo mi sada imamo. Protiv  Sesvećana nemamo pravo na  kiks, a  to će neminovno stvoriti dodatni grč kod mojih  igrača. Bez obzira na to smatram da imamo kvalitetu i da  ćemo se uspjeti izvući iz ove  krize. Nikome od nas nije ugodno pogledati ljestvicu i vidjeti nas na uvjerljivom posljednjem mjestu. Moramo  početi pobjeđivati u serijama,  a to ne mogu jamčiti ni Dinamo ni Hajduk. Idemo utakmicu po utakmicu, to je jedini  način – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Dalibor  Zebić.


Šiklić, Ljubičić i Bačak na Stanovima
S nedjeljom 31. kolovoza završen je nogometni prijelazni rok. U posljednjim trenucima Zadrani su po svemu sudeći uspjeli dovesti čak tri igrača. O Marinu Ljubičiću i Ivanu Bačku, nekada igračima Hajduka pričalo se već i prethodnih dana, a novost je da bi redove Zadra trebao pojačati i Bruno Šiklić, stoper koji je u prošloj sezoni nastupao za bugarskog prvoligaša Vihren Sandanski.
– Do 31. kolovoza ti igrači su morali dobiti raskid ugovora i potpisati ugovor sa Zadrom. To smo obavili, a sada je u tijeku registracija tih igrača. Moramo riješiti još neke formalnosti i za dva dana bi taj trojac definitivno trebao navući dres Zadra – kazao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra.