Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Fantela: Ovo mi je najdraža medalja

Autor:

31.08.2009. 22:00
Fantela: Ovo mi je najdraža medalja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Šime Fantela,  zlatni jedriličar sa Svjetskog  prvenstva klase 470 iz Koprenhagena, danas se vratio u rodni Zadar. S nama je podijelio  kratke dojmove vezane uz neto završeno SP 470.
– Presretan sam, ali fizički i  psihički iscrpljen. Zahvalio bih  se svim Zadranima koji su nas  pratili i bodrili za vrijeme  Svjetskog prvenstva. Ovo mi je  dosad najdraža osvojena medalja. Trenutačno se samo  želim naspavati, a kad se Igor i  moj otac vrate u Zadar, proslavit ćemo naš uspjeh – rekao  nam je ponosni vlasnik zlata u  olimpijskoj disciplini.
Inače, danas je u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora u  Zagrebu održana konferencija za novinare, na kojoj su uz  Šimu Fantelu i Igora Marenića  bili nazočni i Ivan Kljaković  Gašpić te Tina Mihelić. U ime  HOO-a čestitke na sjajnim rezultatima još je jednom uputio  Josip Čop, glavni tajnik  HOO-a rekavši kako je eksplozija rezultata hrvatskih jedriličara odlična najava njihova nastupa na OI u Londonu  2012., dodavši kako mladi jedriličari moraju biti uzor hrvatskoj mladosti jer uz profesionalno bavljenje sportom,  nisu zanemarili i obrazovanje.